Aankoopverzekering

Aankoopverzekering: veilig online betalen

Veilig online betalen is in de meeste Nederlandse webwinkels goed geregeld. Betalen met iDEAL werkt goed, veilig en traceerbaar, en met de thuiswinkelwaarborg zijn uw rechten als consument goed beschermd. Toch kan betalen met een creditcard of een debitcard in sommige gevallen voordeliger zijn, bijvoorbeeld als u hierdoor gebruik kunt maken van een aankoopverzekering.

Wat doet een aankoopverzekering?

Om het gebruik van hun kaarten te stimuleren bieden veel creditcard maatschappijen extra’s zoals een aankoopverzekering. Hiermee zijn de producten die u met uw kaart koopt automatisch verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Koopt u uw product met iDEAL dan kunt u alleen gebruik maken van de normale garantie regeling.

De meeste debitcards beschikken niet over dit soort extra’s, met uitzondering van de debitcard van ICS Cards. Producten die u met deze kaart koopt zijn 180 dagen beschermd tegen onheil.

Stoot iemand een glas rode wijn over uw net gekochte witte jurk? Geen nood, u kunt het aankoopbedrag terugkrijgen. Heeft uw kat de nieuwe tablet van tafel gegooid? Ook reparatiekosten worden vergoed. De aankoopverzekering geldt voor producten die u heeft gekocht in binnen- en buitenland en zowel in een winkel als online.

Er gelden wel een aantal beperkingen, zo is er een eigen risico van € 25 per schade geval en worden computers tot maximaal € 750 vergoed. Voor telecomapparatuur geldt een maximum van € 250. Daarnaast dekt de verzekering geen schade door kernrampen en natuurrampen. Maar dit geldt voor vrijwel alle verzekeringen. Lees de algemene voorwaarden door van de ICS Cards aankoopverzekering voor het complete overzicht.

Hoe kunt u gebruik maken van de aankoopverzekering?

Als u een debitcard van ICS Cards aanvraagt, dan krijgt u hier de aankoopverzekering standaard bij. Hij gaat in vanaf het moment van aanvragen. De verzekering geldt alleen voor producten die u met uw kaart heeft betaald. Een goede reden dus om uw debitcard te gebruiken bij waardevolle aankopen. Zo kunt u extra veilig online betalen.

Mocht u gebruik moeten maken van de verzekering dan kunt u contact opnemen met de helpdesk van ICS Cards, zij zullen dan de procedure in gang zetten zodat u uw geld terugkrijgt.

Met de debitcard van ICS Cards kunt u wereldwijd zowel offline als online veilig betalen.