Viabuy Mastercard

De Viabuy debit card heeft veel mogelijkheden.

De kaart maakt gebruik van het MasterCard netwerk, dat betekent dat u (vrijwel) overal waar Mastercard geaccepteerd wordt kunt betalen met de Viabuy kaart.

Iedereen kan een Viabuy kaart bestellen en gebruiken, ook als u weinig inkomen heeft.

  • Geen BKR toetsing of inkomenseis
  • Wereldwijd betalen op meer dan 32 miljoen plaatsen
  • Apps kopen in Google Play of iTunes
  • Handig voor op reis

Hoe werkt de Viabuy debit card?

De Viabuy debit card werkt min of meer hetzelfde als een creditcard, met het verschil dat u niet meer kunt uitgeven dan dat u er zelf op zet.

U bestelt de kaart online, waarna de kaart binnen een werkdag verstuurd zal worden naar uw woonadres.

Na ontvangst moet u de kaart activeren.

U kunt geld op uw kaart zetten via iDEAL over overboeking vanaf uw bankrekening. Ook kunt u via een betalingskantoor zoals GWK of Western Union contant geld op uw kaart storten.

In uw online account heeft u inzicht in uw saldo en uitgaven.

Waarvoor kunt u de Viabuy kaart gebruiken?

In principe kunt u de Viabuy kaart gebruiken zoals een creditcard. U kunt er dus zowel online als offline betalingen mee verrichten.

Denk hierbij aan winkelen, betalen in restaurants, voor reizen om vliegtickets en hotels te boeken, apps kopen in Google Play of iTunes en nog veel meer.

Volgens Viabuy zijn er geen beperkingen in acceptatie. Wij raden u desondanks aan om in een aantal gevallen vooraf contact op te nemen met de locatie waar u de kaart wilt gebruiken om teleurstellingen te voorkomen.

Veel autoverhuurbedrijven accepteren geen debit cards, bent u van plan om met uw kaart een auto te huren neem dan even contact op met de verhuurder.

Hetzelfde geldt voor sommige tolwegen en budget vliegmaatschappijen.

Als de kaart wel geaccepteerd wordt, zorg dan dat u ruim voldoende saldo op uw kaart heeft. Vaak wordt bij autohuur of een tolweg een groter bedrag gereserveerd dan dat u uiteindelijk moet betalen.

Omdat de Viabuy kaart gekoppeld is aan een eigen IBAN, kunt u direct geld op uw kaart laten storten door anderen. Zelfs uw loon, mocht u dat willen.

Limieten op de kaart

Level 1

  • N.v.t. Vanwege de Europese AMLD6 wetgeving is het niet meer mogelijk de Viabuy Mastercard zonder verificatie te gebruiken.

Level 2

  • Opwaarderen: maximaal € 15.000,- per jaar
  • Max. bedrag op de kaart: € 1.000,- per 30 dagen
  • Geld opnemen bij PIN automaat: € 800 per keer, 3x per dag

Level 3

  • Geen limieten voor opwaarderen of bedrag op de kaart

Kosten

Aan het gebruik van de Viabuy debit card zijn kosten verbonden. We hebben de belangrijkste kosten voor u in een overzichtstabel gezet.

Bekijk de site van Viabuy voor het complete en meest recente kostenoverzicht.

KOSTEN
Kosten kaart€69,90 – Eenmalig

€19,90 – Jaarlijks

Opwaarderen: overschrijving0,9%
Opwaarderen: iDEAL1,75%
Betaling in EURGratis
Betaling in andere valuta dan EUR2.75%
Geld opnemen bij pinautomaat€5,-

Goed om te weten over de Viabuy debit card

Viabuy is geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. Ze beschikken over een Nederlandstalige helpdesk die bereikbaar is per e-mail. Bij geschillen waar u er samen niet uit komt moet u naar de Engelse Financial Ombudsman stappen. Als u (niet goed) Engels spreekt dan kan dit een nadeel zijn.

Gebruikt u de kaart langer dan 12 maanden niet, dan wordt er maandelijks € 9,95 afgeboekt van het beschikbare saldo totdat u de kaart weer in gebruik neemt.