DB Card

Let op: Per februari 2017 is de DB Card alleen nog voor zakelijke klanten verkrijgbaar, consumenten kunnen geen nieuwe kaart aanvragen. Onderstaande informatie is enkel nog ter naslag.

DB CardDe DB Card is een debitcard met de functionaliteit van een MasterCard. Dat wil zeggen dat u (vrijwel) overal kunt betalen met de DB Card waar u ook met een creditcard van MasterCard zou kunnen betalen. Het verschil met een creditcard is dat u zelf geld op de kaart zet waarmee u vervolgens kunt betalen.

Het aanvragen van een DB Card is snel en makkelijk. Iedere inwoner van de EU van 18 jaar en ouder kan de kaart bestellen, u hoeft geen bewijs van inkomen of kredietwaardigheid te overleggen.

  • Geen BKR-toetsing
  • Geen inkomenseis
  • Opwaarderen via iDEAL, IBAN of contant
  • Cashback op aankopen bij 2500 webshops
  • Wereldwijd betalen op 32 miljoen plaatsen

Wat kunt u met de DB Card?

De DB Card is een debit card waarmee u wereldwijd online en offline kunt betalen. Bijvoorbeeld bij internationale webshops die geen iDEAL accepteren, zoals Amazon, eBay en vele anderen. U kunt de DB Card gebruiken om vliegtickets of hotels mee te boeken. En u kunt de kaart ook gebruiken om uw aankopen in winkels mee te betalen, door te pinnen of door hem als ‘creditcard’ te gebruiken.

De kaart is handig voor op reis, bijvoorbeeld als backup voor plaatsen waar de pinpas van uw bank niet wordt geaccepteerd. Als u de kaart meegeeft aan een familielid op vakantie kunt u in geval van nood snel geld sturen.

Uniek aan de DB Card is dat u cashback krijgt op uw aankopen bij 2500 webshops zoals Zalando, Bol.com, Vliegtickets.nl, Leen Bakker en nog velen meer. Online winkelen met de DB Card is dus goedkoper.

Hoe werkt de DB Card?

De DB Card komt in twee varianten. Na aanvraag ontvangt u binnen 6 tot 12 dagen de standaard kaart. De standaard kaart is volledig bruikbaar en u kunt hiermee nadat u de kaart heeft geactiveerd direct aan de slag.

U zet geld op uw kaart via iDEAL, tot maximaal € 2500 per jaar. De standaard kaart is goed genoeg voor als u van plan bent om de kaart niet heel vaak te gebruiken en geen grote aankopen te doen.

Indien gewenst kunt u de standaard kaart upgraden naar de DB Card Plus. Met de Plus kaart heeft u ruimere limieten en u kunt de kaart naast iDEAL ook opwaarderen door geld over te boeken naar het IBAN van uw kaart of door contant geld te storten in een betalingskantoor van GWK, Western Union of Ria Money Transfer. De Plus kaart is handig als u de kaart vaak gebruikt of grotere aankopen wilt doen.

Upgraden naar de Plus kaar kan vanuit uw account, u moet hiervoor een kopie van uw legitimatie opsturen. Upgraden kost eenmalig € 5.

Wat kost de DB Card?

Voor het gebruik van de DB Card wordt een bijdrage van u gevraagd. Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste kosten, kijk op de site van DB Card voor het volledige en meest recente overzicht.

KOSTEN
Jaarlijkse kosten: € 9,50
Opwaarderen saldo: 1.5% / minimaal € 2,-
Betalingen: Gratis
Contant geld opnemen bij een pinautomaat: € 2,50 (binnen EU) / 2% (buiten EU)

Goed om te weten

De helpdesk van DB Card is bereikbaar via telefoon, e-mail en WhatsApp. De helpdesk is Nederlandstalig. Echter, het moederbedrijf van DB Card is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Mocht er een geschil ontstaan waar u samen met de helpdesk en de interne klachtenfunctionaris niet uit komt, dan kunt u een beroep doen op de Engelse Financial Ombudsman. Houd er dus rekening mee dat wanneer u geen Engels spreekt dit een nadeel zou kunnen zijn.

Als u uw kaart langer dan 90 dagen niet gebruikt, dan wordt er vervolgens maandelijks € 5 van het tegoed op uw kaart afgeschreven. Hou hier dus rekening mee als u een debitcard zoekt voor incidenteel gebruik.

In tegenstelling tot de andere kaarten kan de DB Card niet gebruikt worden in Google Play of om Spotify mee te betalen.

Als u de kaart niet meer gebruikt dan kunt u de kaart op elk moment opzeggen.

Uw kaart bestellen

Als u besloten heeft dat de DB Card de meest geschikte debitcard is voor u, dan kunt u de kaart bestellen via de website.

Let op: Per februari 2017 is de DB Card alleen nog voor zakelijke klanten verkrijgbaar, consumenten kunnen geen nieuwe kaart aanvragen.