Google Play tegoed kopen (zonder creditcard)

Google Play tegoed kopen kan tegenwoordig via een uitgebreide keuze aan betaalmogelijkheden.

In dit artikel zullen we kijken welke mogelijkheden er zijn om Google Play tegoed te kopen.

Op dit moment kan je in Google Play betalen met een van de volgende manieren:

 • iDEAL
 • Online of offline een voucher kopen met tegoed
 • Betalen via je telefoonrekening
 • PayPal
 • Gebruik een prepaid creditcard/debit card

Google Play betalen met iDEAL

Het kon belachelijk lange tijd niet, maar inmiddels behoort het tot de mogelijkheden: apps kopen met iDEAL.

Het werkt als volgt:

 • Open de Play Store op uw Android apparaat
 • Tap op de menuknop (dit zijn de drie liggende streepjes links boven)
 • Tap op ‘Betaalmethoden’
 • Kies ‘iDEAL-betaling toevoegen’

Google Play tegoed kopen met giftcards

Als alternatief voor iDEAL, of als je bijvoorbeeld tegoed cadeau wilt geven, kan je gebruik maken van Google Play kaarten.

Deze tegoedkaartjes kan je zowel in diverse winkels zoals supermarkten en kiosks kopen als online. Bijvoorbeeld bij startselect.nl.

Nadeel van de Play Store vouchers is wel dat je minimaal 15 euro moet uitgeven, ook als je alleen een appje van een euro wilt kopen. Het tegoed blijft uiteraard wel geldig, maar als je zelden tot nooit apps koopt wil je misschien de rest van je €15 niet onbruikbaar in je Google account hebben staan.

Play Store tegoed kopen via je telefoonrekening

Als je klant bent bij KPN, T-Mobile, Vodafone of Tele2 dan kan je apps en andere content in Google Play kopen via je telefoonrekening. Je kunt dit instellen door tijdens het kopen te kiezen voor de optie ‘betalen via telefoonrekening’.

Je moet hiervoor wel gebruik maken van het internet van KPN of T-Mobile, als je via wifi op internet zit dan is deze optie niet beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op de site van KPN, T-Mobile, Vodafone of Tele2.

Google Play tegoed betalen met PayPal

Wie PayPal gebruikt om online aankopen te doen, kan hiermee ook makkelijk Google Play tegoed kopen. Als je al een PayPal rekening hebt waar geld op staat is het een kwestie van koppelen in je Google Play account. Heb je nog geen PayPal account, of gebruik je het alleen om geld op te ontvangen dan is het wat lastiger. Je moet eerst geld op je PayPal rekening zetten voordat je er Google Play tegoed mee kunt kopen.

Dit kan op drie manieren:

 1. Koppel PayPal aan je bankrekening. Hiermee geef je PayPal toestemming om geld dat je via PayPal uitgeeft automatisch van je bankrekening af te schrijven.
 2. Zet geld op je PayPal account via iDEAL. Op deze manier kan je alleen zoveel uitgeven met je PayPal account als je er eerst zelf opzet.
 3. Koppel PayPal aan je creditcard. PayPal boekt automatisch je betalingen af van je creditcard. Deze optie melden we alleen voor de volledigheid, als je een creditcard hebt kan je die net zo makkelijk direct als betaalmiddel voor Google Play tegoed instellen in je Google account.

Google Play tegoed kopen met een debit card

Met een debit card kan je betalen op de plaatsen waar je ook met een creditcard kunt betalen, zo ook in Google Play. Een debit card is een handige oplossing voor wie vaker online wil betalen op sites of in apps waar alleen met creditcard betaald kan worden. Iedereen van 18 jaar en ouder kan een debit card bestellen.

Betalen voor de gezinsbibliotheek

Wil je apps delen via de Google Play Gezinsbibliotheek? Dan zijn je betaalmethoden beperkt tot creditcard of debit card.