Hotel boeken zonder creditcard

Gaat u op vakantie of op reis en heeft u een leuk hotel gezien waar u graag een hotelkamer zou willen reserveren? Dan is het natuurlijk erg vervelend om er tijdens het boeken achter komen dat het niet mogelijk is om juist dit ene hotel te boeken met iDEAL.

Gelukkig geldt dit niet voor alle hotels, maar beperkt worden in uw keuze is niet leuk. En bovendien niet nodig!

Een hotel zonder creditcard boeken kan namelijk prima via een van de volgende opties.

Online een hotel boeken met iDEAL

Op de eigen websites van hotels behoort iDEAL meestal niet tot de mogelijkheden, zeker als het een hotel in het buitenland betreft waar iDEAL niet wordt gebruikt.

In veel landen kennen ze iDEAL niet.

Toch kunt u bij veel vergelijkingssites prima een hotel boeken zonder creditcard, u betaalt met iDEAL aan de boekingssite die dit vervolgens weer met het hotel verrekend.

U kunt online hotels boeken met iDEAL via een van de volgende sites:

  • Booking.com
  • Expedia.nl

Bekijk de volgende link voor een overzicht van meer handige tips en trucs die u helpen bij een hotel boeken zonder creditcard.

Hoewel u met iDEAL bij boeken via een vergelijkingssite een ruime keuze heeft, blijft u het probleem houden dat niet alle hotels op deze manier te boeken zijn.

Heeft u geen creditcard maar wilt u wel elk hotel kunnen boeken? Kies dan voor een debit card:

Hotel boeken met een debit card

Met een debit card kunt u elk hotel boeken waar creditcards worden geaccepteerd. En dat zijn vrijwel alle hotels.

Reserveer hotels met een debit card

Een debit card is een prepaid creditcard, u kunt hiermee online en offline betalen waar Mastercard of VISA creditcards worden geaccepteerd.

Hoe werkt het?

  1. Bestel online een van de beschikbare debit cards.
  2. Binnen enkele dagen krijgt u de kaart thuisgestuurd.
  3. Zet geld op uw kaart via overschrijving of iDEAL.
  4. Zoek en boek accommodaties op uw bestemming en kies als betaalmethode voor de optie ‘Creditcard’.
  5. Vul de gegevens van uw debit card in om het hotel te boeken.

Boeken zonder creditcard via een reisbureau

Dit klinkt misschien wat ouderwets en omslachtig, maar een hotel boeken via een stenen reisbureau kan nog altijd en u heeft geen creditcard nodig.

Als er een reisbureau bij u in de buurt zit kunt u daar pinnen of contant betalen:

  • U betaalt aan het reisbureau…
  • … het reisbureau betaalt de reservering van uw hotelkamer direct aan het hotel.

Nadeel van deze methode is dat de prijzen in de meeste gevallen iets hoger zullen zijn omdat het reisbureau ook betaald moet worden. U betaalt dus nog een bedrag bovenop de kamer prijs.

Online reserveren en contant betalen bij aankomst

Afhankelijk van de regio waar u heen gaat zijn er ook hotels die uw reservering via internet of telefonisch aannemen en het goed vinden dat u pas bij aankomst in het hotel pint of met contant betaalt.

Deze manier van reserveren is gebruikelijk in armere landen waar de meeste hotelgasten niet beschikken over creditcards en in gebieden die buiten de toeristische hotspots liggen.

Gaat u naar een gebied waar boeken zonder creditcard de norm is zorg dan dat u voldoende contant geld meeneemt voor de betaling ter plekke.

Creditcard lenen van iemand anders

Als u zelf geen creditcard heeft, kunt u vragen of u een creditcard van iemand anders kunt lenen voor het maken van de reservering. Als u dit niet bezwaarlijk vindt en u kent mensen die u hierbij kunnen helpen, dan kunt u zo een hotel boeken, zonder dat u hiervoor zelf een creditcard hoeft te hebben.

Doorgaans wordt bij reservering nog geen geld afgeschreven van de kaart. Het is alleen een garantie voor het hotel dat zij de betaling kunnen innen, ook als u niet op komt dagen. U betaalt pas bij aankomst of achteraf (bij het uitchecken). In het hotel betaalt u met PIN of contant geld.

Check van tevoren even bij het hotel of deze betalingsoptie inderdaad mogelijk is.

Overigens kunt u de creditcard niet letterlijk lenen, dit is tegen de regels van de creditcardmaatschappij. U moet de ander verzoeken de betaling voor u te doen.

Met PayPal een hotel boeken zonder creditcard

Als u een PayPal account heeft kunt u dit vaak ook gebruiken om een hotel zonder creditcard te boeken.

De bekende boekingsplatformen zoals Booking, Hotels.com of Airbnb accepteren (voor een deel van het aanbod) PayPal als betaalmethode.

PayPal kan dus een handige uitbreiding zijn van uw mogelijkheden om hotels te boeken zonder creditcard.