Moneybookers

Moneybookers was de naam van het online betaalplatform dat tegenwoordig Skrill heet. Hoewel de Moneybookers Skrill naamswisseling al in 2013 plaatsvond is de naam Moneybookers nog steeds behoorlijk bekend in Nederland.

In dit artikel gaan we kijken waarvoor je Moneybookers (Skrill) kunt gebruiken.

Moneybookers in het kort

Moneybookers was opgericht in 2001 en bood aan haar gebruikers een goedkoop online betaalplatform. Gebruikers konden simpel naar andere gebruikers geld overmaken, en de dienst kon ook gebruikt worden om aankopen te doen in webshops of om geld over te maken naar online gaming websites, zoals bijvoorbeeld online poker of casino’s.

Tegenwoordig bestaat Moneybookers dus onder de naam Skrill. Naast de bestaande dienstverlening biedt Skrill ook een debit card aan. Hiermee kan met het saldo dat op de Skrill rekening beschikbaar is worden betaald op plaatsen waar creditcards worden geaccepteerd.

  • Moneybookers heet sinds 2013 Skrill
  • Maak geld over naar andere Skrill gebruikers
  • Betaal online
  • Betaal online en offline met aan account gekoppelde prepaid Mastercard.

Skrill Card

De Skrill Card is een mooie uitbreiding op het oorspronkelijke aanbod. De Skrill prepaid Mastercard werkt vergelijkbaar met de overige debit cards die op deze website vermeld staan. De kaart is gekoppeld aan het Skrill account van de gebruiker. Hierdoor kan je met het saldo dat op je Skrill account staat betalen op de meer dan 30 miljoen betaalpunten wereldwijd waar Mastercard wordt geaccepteerd.

Om dat de Skrill Card een prepaid kaart is kan iedereen de kaart aanvragen, ook bij geen of laag inkomen.

Nadeel van de kaart is dat er geen ondersteuning in het Nederlands is. Met de helpdesk communiceren moet in het Engels en ook eventuele geschillen moeten beslecht worden bij een Engelse geschillencommissie. Dit kan lastig zijn.

Leuke extra: met Skrill kan je zonder technische kennis crypto kopen en bewaren.

Alternatief

Ben je dus op zoek naar Moneybookers, zoek dan voortaan naar Skrill.

Ben je op zoek naar een manier om online te betalen zonder creditcard? Bekijk dan het…