Cashback korting DB Card

Korting op uw aankopen met de DB Card

Let op: Per februari 2017 is de DB Card alleen nog voor zakelijke klanten verkrijgbaar, consumenten kunnen geen nieuwe kaart aanvragen. Onderstaande informatie is enkel nog ter naslag.

Als je vaak online shopt dan kan je een leuke korting bij elkaar verdienen door gebruik te maken van de debitcard van DB Cardservices. Met deze kaart krijg je namelijk cashback bij meer dan 2500 aangesloten webwinkels zoals Zalando.nl, Bol.com, Hema.nl, Leenbakker.nl, Neckermann.nl en vele anderen.

Hoe werkt het?

Gebruikers van de DB Card kunnen terecht op dbcardcashback.nl voor een overzicht van webshops waar het cashback aanbod geldt. Gebruik maken van de cashback korting en andere acties kan als volgt:

  • Maak een account aan bij dbcardcashback.nl
  • Als je gaat shoppen, log dan eerst in bij dbcardcashback.nl, zodat de transactie geregistreerd kan worden.
  • Kies de webshop uit waar je een aankoop wilt doen en betaal met je DB Card.
  • Je ontvangt je spaartegoed automatisch op je DB Card account.

In het overzicht met aangesloten webshops kan je zien hoeveel cashback tegoed je krijgt per winkel, dit varieert op dit moment van 0,5% tot 40%. Bij sommige winkels krijg je geen percentage maar een vast bedrag.

De aangesloten webwinkels zijn gesorteerd in handige categorieën zodat je snel kan vinden wat je zoekt.

Speciale acties

Naast de cashback korting kunnen gebruikers van de DB Card ook gebruik maken van speciale acties zoals tijdelijke aanbiedingen en kortingsbonnen.

Hoeveel kan je verdienen?

Hoeveel je spaart hangt af van hoe vaak je met de kaart bij een aangesloten webwinkel een aankoop doet, wat het spaarpercentage bij deze winkel is en wat de prijs is van het product dat je koopt. Daarnaast moet je nog de kosten voor het gebruik van de kaart aftrekken van je opbrengst. De kaart kost € 9,50 per jaar en opwaarderen kost 1,5% per keer, met een minimum van € 2.

De cashback wordt berekend over het aankoopbedrag exclusief BTW.

Rekenvoorbeeld

Bij CoolBlue krijg je met de DB Card 5% cashback. Als je in een jaar meer dan ongeveer € 400 euro uitgeeft bij dit percentage dan maak je winst:

  • Kaart: € 9,50
  • Opwaardeerkosten: 1.5% van 400 = € 6
  • Bedrag waarover cashback wordt berekent: 400 – 21% BTW = € 316
  • Cashback: 316 x 5% = € 15,80

Totaal kosten: Kaart + opwaardeerkosten = € 15,50
Opbrengst cashback: € 15,80

Verschil: € 0,20

Alles wat je hierna koopt met cashback die hoger is dan 1.5% levert winst op. Cashback met een percentage onder de 1.5% levert geen winst op, aangezien je opwaardeerkosten 1.5% zijn.

Koop je bij winkels waar het cashback percentage hoger is dan 5% dan hoef je minder uit te geven voordat je winst maakt, koop je bij winkels met een percentage dat lager is dan 5% dan duurt het wat langer. Bij een percentage van minder dan 1.5% zal je nooit winst maken.

Daarnaast kan je bij gebruik van de kortingscodes of speciale acties vaak in één keer een leuk bedrag binnenhalen waardoor je het punt waarop je winst gaat maken sneller bereikt.

Let op: Per februari 2017 is de DB Card alleen nog voor zakelijke klanten verkrijgbaar, consumenten kunnen geen nieuwe kaart aanvragen.