Mastercard debit card

Mastercard Debit Card

Een Mastercard debit card is een prepaid Mastercard. Een creditcard waar u zelf geld op zet en die iedereen kan aanvragen. Bij het aanvragen van een Mastercard debit card wordt er geen BKR-toetsing gedaan en uitgaven die u doet met uw Mastercard debit card worden ook niet meegenomen als u daarna ergens een lening aanvraagt.

Naast Mastercard debit cards zijn er ook Visa debit cards. Visa debit cards werken in principe hetzelfde als hun broertjes en zusjes van Mastercard, maar dan op het betaalnetwerk van Visa.

De debitcards die u op deze site kunt vergelijken zijn allemaal Mastercard debit cards met een ruime limiet zodat u ze bijvoorbeeld kunt gebruiken voor shoppen of reizen.

De voordelen van een Mastercard debit card boven een ‘gewone’ credit card

Een ‘gewone’ creditcard is handig om te hebben, maar er zijn tal van situaties denkbaar waarin een debitcard de betere keuze is.

  • Een Mastercard debit card kunt u aanvragen als u een laag inkomen heeft, of zelfs als u geen inkomen heeft.
  • Er wordt geen BKR-check gedaan, dus ook bij schulden kunt u een kaart bestellen.
  • Bent u bang dat u met een creditcard teveel uitgeeft? Met een debit card kunt u niet ongemerkt meer uitgeven dan u wilt. U krijgt geen krediet, is uw geld op dan kunt u niets meer kopen.
  • Omdat u geen krediet krijgt betaalt u ook geen rente over het uitstaande bedrag.
  • Heeft u een zoon of dochter die studeert? Een Mastercard debit card is een prima studenten creditcard.

Mastercard debit card aanvragen

Een Mastercard debit card aanvragen is snel en eenvoudig. Kies de kaart die het beste bij uw gebruik past en bestel hem. Daarna ontvangt u de kaart binnen een paar dagen thuisgestuurd en kunt u hem gaan gebruiken.

Om uw keuze te vergemakkelijken hebben we een tabel gemaakt waarin de verschillende eigenschappen van de verkrijgbare kaarten naast elkaar worden gezet.

Bekijk de overzichtstabel om de verschillende kaarten met elkaar te vergelijken.