Amazon met iDEAL

Zonder creditcard betalen op Amazon met iDEAL

Heeft u iets leuks gezien op een van de sites van Amazon, maar kunt u dit niet kopen zonder creditcard omdat Amazon iDEAL niet accepteert? Lees dan verder, want in dit artikel gaan we kijken hoe u toch op Amazon kunt kopen met iDEAL.

Er zijn op dit moment drie manieren om op Amazon te bestellen zonder dat u een creditcard heeft:

  • Koop een Amazon Giftcard en betaal hiermee
  • Betaal met een debit card
  • Koop op de Duitse versie van Amazon

Via een van de twee eerste opties kunt u op de Amerikaanse site van Amazon met iDEAL betalen. Als u op de Duitse Amazon wilt bestellen dan kunt u gebruik maken van automatische incasso of afrekenen met iDEAL.

Tip
Ga naar www.amazon.de/nederlands en reken uw bestelling af met iDEAL.

Zonder creditcard betalen op Amazon met een giftcard

Met een giftcard op Amazon betalen is de snelste methode. Omdat Amazon Nederland nog niet zo groot is (ze verkoper vooralsnog alleen boeken) vindt Amazon het niet nodig om de giftcards in Nederland uit te brengen. Ze zijn dus niet te koop in de winkel. Wel kunt u een Amazon Giftcard online kopen, bijvoorbeeld bij iGiftcards.nl.

Het werkt als volgt:

  • Ga naar igiftcards.nl
  • Kies het land van de Amazon waar je wilt kopen (belangrijk!!)
  • Kies de hoeveelheid tegoed die je wilt hebben
  • Reken af met iDEAL

Na betaling ontvangt u de tegoed code direct op uw scherm en per e-mail. Ga naar Amazon en wissel de code van de giftcard in. Het tegoed wordt direct aan uw Amazon account toegevoegd en u kunt hiermee uw aankoop betalen. Zo heeft u, via een kleine omweg, Amazon met iDEAL betaald.

Let op: de giftcards van Amazon zijn alleen tegoed voor de Amazon in het land dat u heeft gekozen. Wilt u op de Engelse Amazon (.co.uk) iets bestellen, koop dan een Engelse giftcard, wilt u op de Amerikaanse Amazon (.com) iets bestellen koop dan een Amerikaanse giftcard.

Hou er bij het kopen van de giftcard rekening mee dat u voldoende tegoed koopt zodat u ook de verzendkosten van uw Amazon aankoop kunt betalen. Ook worden niet alle producten naar het buitenland verzonden, kijk eerst in de beschrijving van het product of dit in uw geval ook zo is om teleurstellingen en onnodig tegoed te voorkomen. Digitale producten waar DRM op zit worden sowieso niet verkocht aan klanten met een Nederlands adres.

Amazon met iDEAL betalen via een debit card

De tweede mogelijkheid is betalen met een debit card. Een debit card kunt u online bestellen en de kaart werkt als een creditcard. Iedereen (18+) kan een debit card aanvragen. Op een debit card zet u zelf geld, via iDEAL of overschrijving. Zo kunt Amazon met iDEAL betalen.

U kunt met een debit card niet meer uitgeven dan u er zelf op zet. Hierdoor hoeft u bij het bestellen geen inkomensverklaring af te leggen en is de bestelling snel en gemakkelijk.

Na bestelling ontvangt u de debit card binnen enkele dagen in huis en kunt u hem gebruiken om te shoppen op Amazon, of andere online webwinkels.

Er zijn verschillende debit cards beschikbaar in Nederland:

Bestellen op Amazon.de via iDEAL of automatische afschrijving

Op de Duitse Amazon kunt u tegenwoordig simpel met iDEAL betalen. Ga naar amazon.de/nederlands en kies tijdens het bestelproces voor afrekenen via iDEAL. U kunt nu op Amazon met iDEAL betalen zoals u gewend bent.

Ook is het mogelijk om op Amazon.de via automatische afschrijving te betalen.

Op de Duitse Amazon betalen direct vanaf uw bankrekening werkt als volgt:

  • Tijdens het bestelproces kiest u bij betaalmethodes de optie “nieuw bankrekening toevoegen”.
  • Voer de BIC van uw bank in, uw IBAN nummer en uw naam.
  • Zodra uw bestelling wordt verzonden wordt het geld van uw rekening afgeschreven.

Hieronder vindt u een overzicht van de BIC codes van de meest gebruikte Nederlandse banken:

BankBIC
ABN AmroABNANL2A
ASN BankASNBNL21
ING BankINGBNL2A
Knab BankKNABNL2H
RabobankRABONL2U
RegiobankRBRBNL21
SNS BankSNSBNL2A
Triodos BankTRIONL2U