N26 Smart

N26 Smart
v.a. € 4,90 p/m
 • Betalen waar Mastercard creditcards worden geaccepteerd
 • Geen BKR-toetsing
 • Geen inkomenseis
Bekijken

N26 Smart is een premium rekening van de Duitse N26 Bank. Met N26 Smart krijgt u de beschikking over slimme extra functionaliteiten om uw geldzaken te beheren, die u bij het N26 Standard account niet heeft.

In deze review leest u wat de pluspunten en minpunten zijn van N26 Smart en wat de belangrijkste verschillen zijn in vergelijking met N26 Standard, N26 You en N26 Metal.

N26 Smart

Hoe werkt N26 Smart?

N26 bank is een internet bank, dat betekent dat ze geen filialen hebben en papierloos werken. U regelt al uw bankzaken via de N26 app op uw smartphone of via internetbankieren vanaf uw computer.

Ook een bankrekening openen bij N26 gaat volledig online, via de N26 app. Dit duurt ongeveer 8 minuten.

N26 Mastercard

N26 onderscheidt zich van de bekende Nederlandse banken door de N26 Mastercard. Hiermee kunt u wereldwijd betalen waar creditcards worden geaccepteerd. Zowel online als offline, en Google Pay en Apple Pay worden ondersteund.

De N26 Smart Card is voor iedereen beschikbaar, er worden geen inkomenseisen aan de aanvrager gesteld. Want hoewel u met de N26 card kunt betalen zoals met een creditcard, werkt de kaart via het prepaid principe.

Dit betekent dat u hiermee alleen kunt betalen zolang u geld op uw rekening heeft staan, maar ook dat de aanvraag zeer toegankelijk is.

N26 Maestro

Nederlandse klanten kunnen naast de Mastercard ook een Maestro pas aanvragen. Hiermee kan bij alle Nederlandse pinautomaten worden betaald. Zo kunt u het N26 Smart account ook voor uw dagelijkse boodschappen gebruiken.

iDEAL

N26 is niet aangesloten bij het iDEAL betalingssysteem, u kunt dus niet online via iDEAL betalen. Wel kunt u iDEAL gebruiken om geld van uw huidige bankrekening over te maken naar u N26 Smart kaart.

Veiligheid

N26 is een officiële bank, met een Duitse banklicentie. Net als bij uw Nederlandse bank is het geld dat u bij een Duitse bank heeft staan tot €100.000 beschermt onder het Europese depositogarantiestelsel.

Functionaliteiten van N26 Smart

Zoals gezegd krijgt u met N26 Smart of N26 Business Smart toegang tot handige extra functionaliteiten die u bij de gratis N26 Standard rekening niet heeft.

De belangrijkste hiervan zijn Round-Ups, telefonische support, Spaces-subaccounts en Shared Spaces.

Ook kunt u als bij het Smart account de kleur van de N26 Mastercard debit card kiezen.

Hieronder leest u wat deze functionaliteiten inhouden:

N26 Mastercard

Welk N26 account u ook kiest, de N26 Mastercard biedt bij alle N26 rekeningen dezelfde betaalmogelijkheden.

Wel verschilt het uiterlijk van de pas:

 • De N26 Standard rekening heeft een doorzichtige pas
 • De N26 Metal rekening heeft een pas van metaal
 • Bij de N26 You en N26 Smart rekeningen kunt u zelf de kleur van uw pas kiezen (uit 5 beschikbare opties).
Overzicht met de verschillende N26 cards

Voor het gebruik maakt het niet uit welke pas u heeft, en dit zal dan waarschijnlijk ook geen rol spelen bij de keuze voor een van de premium accounts.

Wat wel een belangrijk verschil is ten opzichte van de Standard rekening is dat u bij het Smart account een extra pas aan kunt vragen. Dit kost eenmalig €10.

Na aanvraag heeft u de pas binnen 15 werkdagen in huis. Expreslevering is tegen bijbetaling mogelijk.

Gratis geld opnemen (max 5x per maand)

Met N26 Smart kunt u tot 5x per maand gratis geld opnemen bij een bank of pinautomaat binnen de Europese Unie. Als u een Standard rekening heeft is dit maximaal 3x.

Als u vaker contant geld wilt opnemen kost dit €2 per keer.

Betalingen in vreemde valuta zijn wereldwijd gratis. Voor de valuta conversie wordt de Mastercard koers gerekend zonder koersopslag.

Spaces sub accounts

Bij een N26 Smart rekening kunt u maximaal 10 Spaces sub accounts aanmaken.

Spaces zijn een soort spaarpotjes binnen uw bankrekening die u kunt gebruiken om voor speciale doelen geld opzij te zetten. Door een Space aan te maken voor bijvoorbeeld een vakantie of een grote aankoop, voorkomt u dat u geld ongemerkt uitgeeft aan iets anders.

Spaces vormen dus een handig instrument in uw geldbeheer.

U kunt instellen dat er periodiek een bedrag wordt overgemaakt naar uw Spaces en u heeft met één blik in de N26 app inzichtelijk hoeveel procent van uw spaardoel u al bereikt heeft.

Naast handmatig of periodiek sparen kunt u ook alle betalingen die u met de N26 Smart Mastercard doet automatisch naar boven laten afronden en het afgeronde deel in één van uw Spaces laten bijboeken. Hiermee kunt u ongemerkt aan uw spaardoelen werken.

Overzicht met Spaces

Shared sub accounts

Spaces zijn in pricipe bedoeld voor uw privé spaardoelen, maar het kan uiteraard ook handig zijn om met vrienden of familie te sparen voor een gezamelijk doel. Hiervoor zijn Shared Spaces beschikbaar.

Met een Smart rekening kunt u gedeelde sub accounts aanmaken met maximaal 10 anderen. Voorwaarde hiervoor is wel dat zij ook een N26 rekening hebben.

Shared Spaces zijn handig om te sparen voor een gezamenlijke vakantie of een gezamenlijk feest.

Let op: een Shared subaccount is wettelijke gezien niet hetzelfde als een en/of rekening. Een hypotheekverstrekker zal een Shared Space niet accepteren als een gezamenlijke rekening.

Ontvang kortingen

Als u betaalt met de N26 Smart card ontvangt u bij diverse partnerbedrijven kortingen op services of de aankoop van een product.

Aanbiedingen kunnen wisselen maar denk aan bedrijven als Booking.com, Headspace of Adidas.

Perks

Een overzicht met beschikbare deals vindt u in de “Explore” tab van de app.

Telefonische support

Alle klanten van N26 kunnen gebruik maken van support via live chat voor ondersteuning bij bankzaken. Gebruikers van een van de premium rekeningen kunnen de helpdesk ook telefonisch bereikten.

Kosten

N26 Smart is de goedkoopste van de drie N26 premium accounts.

Een Smart rekening kost €4,90 per maand. Dit is inclusief de Mastercard pas.

Daarnaast kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor gebruik. (Bijvoorbeeld als u vaker contant geld opneemt. Een overzicht met alle kosten vindt u hier.)

Pluspunten en Minpunten

Pluspunten

 • Maakt creditcard betalingen voor iedereen beschikbaar.
 • In tegenstelling tot een creditcard geeft u geen geld uit dat u niet heeft.
 • Wereldwijd online en offline betalen.
 • Gratis betalen in vreemde valuta.
 • Simpele aanvraag via uw telefoon.
 • Veilig (beschermd door het Europese depositogarantiestelsel)

Minpunten

 • Niet betalen via iDEAL.
 • Duits IBAN.
 • Communicatie via de app, website of heldesk gaat in het Engels.

Alternatieven

Vergelijk hier de overige debit cards.