Debit Card easyJet

easyJet betalen met iDEAL (+ een debit card)

Heeft u een goedkoop easyJet ticket gezien dat u graag wilt kopen, maar heeft u geen creditcard? iDEAL wordt niet als betaalmiddel ondersteund, maar niet getreurd, het is ook mogelijk om met een debit card easyJet tickets te betalen.

Bij het selecteren van uw vlucht op de site van easyJet kunt u kiezen tussen betalen met creditcard en betalen met debit card. Een debit card is niet uw bankpas, maar een prepaid creditcard. Iedereen kan een debit card bestellen, ook als u geen of een laag inkomen heeft. Boekt u vaker een vlucht of shopt u weleens online bij buitenlandse webshops, zoals bijvoorbeeld eBay Duitsland, dan kan een debitcard u veel betaalgemak opleveren. Er zijn in Nederland meerdere debit cards verkrijgbaar waaruit u kunt kiezen.

De voordelen van easyJet tickets met een debit card betalen

Met een debit card easyJet tickets betalen heeft voordelen:

  • De tickets zijn goedkoper dan bij betaling via een creditcard. De transactiekosten van easyJet tickets met een debit card betalen zijn lager dan de transactiekosten van betaling met een creditcard, en easyJet berekent deze korting door aan u.
  • Met een debit card kunt u de tickets direct bij easyJet kopen, hierdoor zijn ze goedkoper dan wanneer u ze via een reisbureau of ticketsite koopt.

Hoe boekt u met een debit card easyJet tickets?

easyJet tickets boeken met een debit card is simpel. Het werkt feitelijk op dezelfde manier als wanneer u de tickets met een creditcard zou boeken.

  • Kies uw ticket
  • Vul uw gegevens in
  • Kies als betaalmiddel MasterCard Debit of Visa Debit
  • Vul de gegevens van uw kaart in

Als u vervolgens op bestellen klikt wordt het tegoed van uw kaart afgeschreven. U moet er dus wel op letten dat u voordat u gaat boeken genoeg geld op uw kaart zet.

Hoe lang duurt het voordat ik met een debit card easyJet tickets kan boeken?

Als u nog geen debet kaart heeft, dan moet u die eerst bestellen. Hoe lang dit duurt hangt af van de kaart die u kiest. De Viabuy kaart heeft u binnen twee werkdagen in huis, bij andere kaarten duurt het enkele dagen tot twee weken. Nadat u de kaart heeft ontvangen moet u hem nog activeren en er geld op storten, dit duurt bij bankoverboeking meestal ook nog één dag. Als u de kaart kunt opwaarderen via iDEAL dan gaat het sneller.

Moet u sneller een ticket hebben en kunt u niet wachten totdat u uw debet kaart in huis heeft, dan kunt u ook easyJet tickets boeken met iDEAL via een ticketsite. Houd er rekening mee dat de tickets dan wel vaak een paar euro duurder zijn.

Heeft u nog tijd om een debit card te bestellen, kijk dan nu welke kaart het beste bij u past op de overzichtspagina debit card vergelijken.

Handig weetje: u gratis gebruik maken van een aanvullende reisverzekering als u uw easyJet ticket boekt met de kaart van ICS Cards.