debit card opwaarderen

Debit Card opwaarderen

Overweeg je een debit card aan te schaffen en wil je weten hoe je er geld op kunt zetten? Of heb je al een kaart en is het je nog niet helemaal duidelijk hoe je hem kunt opwaarderen? Lees dan verder, in dit artikel bespreken we hoe een debit card opwaarderen in zijn werk gaat.

Verschillende kaarten, verschillende opwaardeermogelijkheden

Op welke manier je een debit card opwaarderen kunt hangt af van welke kaart je hebt. De uitgevers van de kaarten kunnen namelijk zelf kiezen welke opwaardeermogelijkheden ze ondersteunen.

Alle kaarten kunnen worden opgewaardeerd via één of meerdere van de volgende opties:

Debit card opwaarderen via iDEAL

iDEAL is de snelste methode om uw debit card van nieuw saldo te voorzien. Vanuit het online account van uw debit card kunt u aangeven met hoeveel geld u uw kaart wilt opwaarderen en vervolgens wordt u naarde iDEAL omgeving van uw bank gestuurd om de transactie af te ronden.

Bij opwaarderen via iDEAL wordt het bedrag direct op uw kaart bijgeschreven.

Uw debit card opwaarderen via een overboeking

Bij het opwaarderen van een debitcard via een overboeking schrijft u via internetbankieren het bedrag dat u op uw kaart wilt storten over naar een IBAN nummer. Bij sommige kaarten zoals ViaBuy heeft u een eigen IBAN nummer, bij andere kaarten boekt u het geld over naar een algemeen IBAN nummer onder vermelding van uw account of kaart nummer.

Opwaarderen via overboeking duurt langer dan opwaarderen via iDEAL. Maar meestal staat het bedrag binnen een werkdag op uw kaart.

Contant uw debit card opwaarderen

Heeft u contant geld dat u direct op uw kaart wilt storten? Dat kan in sommige gevallen ook. Als u kaart over een IBAN nummer beschikt dat niet exclusief aan uw bankrekening is gekoppeld maar ook betalingen van derden kan ontvangen dan kunt u met contact geld uw debit card opwaarderen.

Dit kan bij een geldkantoor dat contant geld betalingen accepteert, zoals GWK Travelex, Western Union of RIA.

Welke kaart ondersteunt welke methode?

In onderstaande tabel staat een overzicht van de ondersteunde opwaardeermethoden per kaart:

Swipe de tabelVeeg onderstaande tabel naar links of rechts om alle informatie te zien.
ICS CardsCashPassportViaBuyMoney2Go Card
iDEAL NeeNee Ja Ja
Overboeking JaJa Ja Nee
Contant Nee JaJa Nee

Als u op zoek bent naar de kaart die bij u past let er dan op dat de manier waarop u de debit card opwaarderen kunt past bij wat in uw situatie handig is. Naast de manier van opwaarderen spelen andere eigenschappen van de kaart natuurlijk ook een rol, zoals kosten en extra mogelijkheden.

Bekijk voor een overzicht de pagina: