Auto huren zonder creditcard

Een auto huren zonder creditcard is binnen Nederland meestal niet zo’n probleem:

Hoewel u bij de grote internationale verhuurbedrijven meestal wel een creditcard nodig heeft, zijn er veel lokale verhuurbedrijven waar u terecht kunt met contant, pinpas of iDEAL via de website.

Kijk hier voor een overzicht van autoverhuurders waar u zonder creditcard terecht kunt bij u in de buurt.

Tijdens de vakantie in het buitenland een auto huren is een leuke manier om het vakantieland te verkennen. Helaas is het in het buitenland een stuk lastiger om een huurauto zonder creditcard mee te krijgen. Bij de meeste verhuurbedrijven is namelijk een creditcard nodig om de huur en de borg voor de huurauto te innen.

Toch zijn er gelukkig wel mogelijkheden om ook zonder creditcard een auto te huren, we zullen ze hier bespreken.

3 Manieren om een huurauto te regelen in het buitenland zonder creditcard

Zoals gezegd, bij autoverhuur in het buitenland is meestal een creditcard nodig, toch geldt ook hier dat er net als in Nederland wel degelijk mogelijkheden zijn.

Op vakantie met de huurauto zonder creditcard

1: Zoek lokale verhuurders

Daar zijn ze weer, de lokale verhuurders. Net als bij ons in Nederland zijn de kleinere verhuurbedrijven vaak een stuk flexibeler om zaken mee te doen.

Probeer dus een lokale verhuurder te vinden op uw bestemming. Bijvoorbeeld via Google of Goole Maps en neem contact op. Vaak is het geen probleem om zowel de huur als de borg in contanten te voldoen.

Zo vindt u makkelijk lokale huurauto vestigingen via Google Maps:

 1. Ga naar maps.google.com
 2. Zoek op de naam van de plaats waar u een huurauto wilt reserveren, bijvoorbeeld ‘Tenerife’:Huurauto vestinging vinden via Google Maps
 3. Zoek vervolgens naar ‘Car rental’ (of eventueel de variant hiervan in de lokale taal):Autohuur bedrijven vinden in het buitenland
 4. Nu krijgt u een overzicht te zien van alle bedrijven die huurauto’s aanbieden. Hier zitten de bekende grote namen tussen, maar ook de kleine bedrijven die u anders niet vindt. Probeer ook verder in te zoomen of uit te zoomen op Maps als u niet direct resultaat hebt.

2: Zoek via de reisorganisatie/verhuurder

Als u uw reis via een organisatie heeft geboekt kunt u ook aan hen vragen of zij een huurauto kunnen regelen, zij hebben tenslotte lokale contacten.

Ook als u een huisje huurt ergens weet de eigenaar vaak wel een oplossing.

3: Gebruik een debit card

Mocht u met geen van de hierboven beschreven manieren succes hebben behaald, dan is een auto huren met een debit card in sommige gevallen ook een optie.

Let wel op, want niet alle debit cards bieden deze mogelijkheid.

Op dit moment zijn er twee debitcards die claimen geschikt te zijn voor autohuur:

Hoe werkt het?

Op de bovenstaande debit cards krijgt u geen krediet, maar kunt u alleen met uw eigen geld betalen.

Hierdoor kan iedereen deze kaarten aanvragen, ook met een laag inkomen. Er wordt geen check gedaan op uw inkomen.

 1. U vraagt een van de kaarten online aan.
 2. U zet geld op de kaart via internetbankieren of iDEAL.
 3. U kunt er nu mee betalen zoals met een creditcard.

U kunt nu een huurauto reservering maken waar u maar wilt. Bij het ophalen gebruikt u de kaart voor het betalen van de borg.

Let op: hoewel bovenstaande kaarten adverteren met de mogelijkheid van autohuur worden ze in de praktijk in sommige gevallen toch niet geaccepteerd blijkt uit gebruikerservaringen.

Waar moet u op letten?

 1. Let op dat u bij het afhalen van de huurauto voldoende saldo op uw kaart heeft staan om de waarborg mee te betalen. Dit bedrag blijft op uw kaart gereserveerd staan tijdens de duur van de huur, u kunt dit dus niet uitgeven.
 2. Doorgaans wordt de hoogte van de borg vermeld in de voorwaarden tijdens het maken van de reservering. Mocht dit niet het geval zijn, vraag hier dan naar zodat u zeker weet dat u bij het afhalen van de auto niet voor een vervelende verassing komt te staan.
 3. Zorg er ook voor dat de kaart op naam van de hoofdbestuurder staat. U kunt meestal wel een reservering maken met een creditcard van iemand anders, maar dit geldt niet voor de borg.
 4. Vergeet uw rijbewijs niet mee te nemen.

Waarom is een creditcard meestal nodig?

De meeste verhuurbedrijven gebruiken creditcards omdat dit makkelijk is.

Hun systemen kunnen makkelijk het bedrag voor de waarborg vastzetten op een creditcard, zodat ze zeker weten dat eventuele schade bij het inleveren van de auto’s ingehouden kan worden op het eigen risico.

Ook kunnen op deze manier achteraf nog eventuele bijkomende kosten voor meer gereden kilometers, nagekomen verkeersboetes of het inleveren van de auto zonder de minimale hoeveelheid benzine in de tank worden verrekend.

Uiteraard zou dit ook kunnen via contant of pin, maar dat is logistiek meer gedoe, want dan hebben ze daadwerkelijk geld in beheer en niet alleen een claim op geld. Dit brengt extra kosten en werk met zich mee.

Bovendien zijn creditcards in het buitenland meer gemeengoed dan in Nederland, waardoor het een logische optie is.

Goed om te weten

Op huurauto’s die u met de R42 Mastercard boekt bij Avis of Budget krijgt u respectievelijk 20% en 10% korting.

Dat is toch al gauw een een avondje uit eten of flink wat drankjes op een zonnig terras gratis tijdens uw verblijf!

Kan je met een creditcard van iemand anders een auto huren?

Nee, dit kan in de meeste gevallen niet. Zorg er dus voor dat u een creditcard of geschikte debit card op naam van de hoofdbestuurder heeft.