Auto huren zonder creditcard op vakantie

Tijdens de vakantie in het buitenland een auto huren is een leuke manier om het vakantieland te verkennen. Helaas is een auto huren zonder creditcard buiten Nederland lastig omdat de meeste verhuurbedrijven met creditcards werken om de huur en de borg voor de huurauto te innen. Toch zijn er gelukkig wel mogelijkheden om ook zonder creditcard een auto te huren, we zullen ze hier bespreken.

Binnen Nederland een auto huren zonder creditcard

Bij de grote internationale verhuurbedrijven heb je ook in Nederland meestal een creditcard nodig, maar er zijn heel veel lokale verhuurbedrijven waar je terecht kunt met contant, PIN of iDEAL via de website. Kijk hier voor een overzicht van autoverhuurders waar u zonder creditcard terecht kunt bij u in de buurt.

Buiten Nederland een auto huren zonder creditcard

Buiten Nederland een auto huren zonder creditcard is wat lastiger, omdat creditcard gebruik in andere landen vaak normaler is dan bij ons. Toch geldt ook hier dat er wel degelijk mogelijkheden zijn.

Auto huren op vakantie zonder creditcard

Zoek lokale verhuurders

Daar zijn ze weer, de lokale verhuurders. Net als bij ons zijn de kleinere verhuurbedrijven vaak een stuk flexibeler om zaken mee te doen. Probeer dus een lokale verhuurder te vinden op uw bestemming via Google en neem contact op. Vaak is het geen probleem om zowel de huur als de borg in contanten te voldoen.

Zoek via de reisorganisatie/verhuurder

Als u uw reis via een organisatie heeft geboekt kunt u ook aan hen vragen of zij een auto kunnen regelen die u kunt huren zonder creditcard, zij hebben tenslotte lokale contacten. Ook als u een huisje huurt ergens weet de eigenaar vaak wel een oplossing.

Auto huren met een debit card

Een auto huren met een debit card kan een oplossing zijn. Helaas kan het ook op een vervelende teleurstelling uitlopen, dus let goed op voordat u boekt.

  • Huurt u een auto online, neem dan eerst contact op met de verhuurder om te vragen of debit cards worden geaccepteerd voor de borg (noem voor de zekerheid ook de naam van uw kaart). De huur betalen is normaal gesproken geen probleem, maar veel verhuurders accepteren alleen creditcards om de borg te innen. Het is erg vervelend om er bij aankomst achter te komen dat u de auto niet mee krijgt.
  • Worden debit cards geaccepteerd, vraag dan hoeveel borg de verhuurder wil. Meestal is dit €500. Dit bedrag moet op uw debit card hebben staan (naast het bedrag voor huur en overige kosten). Tijdens de huurperiode wordt dit bedrag vastgehouden, u kunt het dus niet gebruiken om er andere dingen mee te betalen.
  • De creditcard of debit card waarmee de borg wordt voldaan moet meestal ook op naam van de hoofdhuurder staan, denk hieraan als u een kaart van iemand anders leent of die van u meegeeft.

Omdat het bij borg en huur betalen om substantiële bedragen gaat is het van belang dat u een debit card heeft waar u voldoende saldo op kunt zetten.

Verder lezen: