Crypto debit card kopen

Een crypto debit card is de missing link tussen crypto en de oude wereld: met deze kaarten kunt u met uw crypto vermogen betalen waar Mastercard of VISA creditcards worden geaccepteerd.

De kaarten worden in het dagelijks taalgebruik ook wel bitcoin debit cards genoemd, hoewel de meeste Bitcoin debit cards meerdere cyptovaluta ondersteunen.

Dit zijn de beste crypto debit cards

Vivid Money

Vivid Money behoort ook tot de beste bitcoin debit cards

Het Duitse Vivid Money is een van de FinTechs die bankieren met investeren combineert. Vivid Money is een bankrekening, prepaid card en investeringsplatform in één. U koopt en verkoopt (delen van) aandelen, cryptocurrencies of edelmetalen in de Vivid app.

Winsten kunt u uitgeven met de Vivid VISA debit card, overal waar VISA creditcards worden geaccepteerd.

Naast het investeringsplatform maakt een gratis IBAN rekening ook onderdeel uit van het Vivid Money pakket. De VISA kaart heeft ook een directe koppeling met deze bankrekening zodat u wereldwijd kunt betalen met het tegoed op uw rekening.

Skrill

Met online wallet Skrill kunt u handelen in cryptocurrency en betalen via het Mastercard netwerk

Skrill is een online betaalsysteem waarmee u wereldwijd online kunt betalen of geld naar andere Skrill gebruikers kunt sturen.

Inmiddels behoren ook een prepaid Mastercard en handelen in crypto tot de dienstverlening.

U zet geld op uw Skrill account via een overboeking of iDEAL. Dit geld kan gebruikt worden voor betalingen die u met de Mastercard doet, maar ook om via het Skrill platform te investeren in crypto valuta. Hiervoor is geen technische kennis vereist, dit gedeelte wordt door Skrill afgehandeld. Nadeel is wel dat u hierdoor niet zelf beschikt over de crypto valuta, u kunt ze niet naar een wallet buiten uw Skrill account sturen. Kopen en verkopen blijft beperkt tot het Skrill account.

Verkoopt u uw crypto met winst, dan wordt dit uitbetaald in uw Skrill account en kunt u dit tegoed gebruiken om te betalen met de Mastercard debit card.

De Skrill card is zo bezien niet een “echte” Bitcoin debit card, maar voor beginners of mensen die zich niet met het technische deel van crypto valuta willen bezig houden is het een mooie oplossing.

Revolut

Revolut is niet de beste bitcoin debit card

Revolut is een Britse online bank die ook actief klanten werft binnen Nederland. Het betaalpakket van Revolut bestaat uit een betaalrekening, de Revolut Mastercard of VISA debit card en de mogelijkheid om vanuit de app te investeren in edelmetalen en crypto valuta.

Net als bij Skrill wordt ook bij Revolut het saldo op uw rekening gebruikt voor betalingen met de debit card. Je zou dus kunnen stellen dat ook Revolut een minder “echte” Bitcoin debit card is dan bijvoorbeeld de Bitpanda card (waarbij betalingen direct vanaf uw crypto vermogen worden afgeschreven).

Bent u vooral op zoek naar een bank met slimme betaalfunctionaliteiten waarbij het ook mogelijk is om op een simpele manier in crypto te investeren dan is Revolut zeker het overwegen waard.

Handelt u veel in crypto valuta en wilt u hiermee kunnen betalen zonder eerst te hoeven wisselen naar fiat dan is de Bitpanda Card de betere keus.

Bitpanda

Bitpanda bitcoin debit card

Bitpanda is waarschijnlijk de meest uitgebreide crypto debit card. Met een Bitpanda account investeert u in diverse cryptocurrencies, maar ook in ouderwetse aandelen of edelmetalen.

De Bitpanda VISA card is de makkelijkste manier om crypto in de echte wereld te betalen: op het moment dat u een betaling doet met de kaart wordt een stukje van uw crypto portfolio verkocht.

Op dezelfde wijze kunt u ook instellen dat de kaart het benodigde bedrag van uw aandelen of edelmetalen afschrijft.

Betalen met de Bitpanda card doet u via het credit card netwerk van VISA.

Crypto kopen kan vanuit het Bitpanda account, of u kunt cryptocurrencies die reeds in uw bezit zijn overmaken naar het Bitpanda account.