PayPal Card: Zo werkt deze debit Mastercard. (+ Nederlandse alternatieven)

De PayPal Card is een prepaid creditcard (debit card) van PayPal.

Met de PayPal debit card kunt u het tegoed op uw PayPal rekening gebruiken overal waar u met een creditcard kunt betalen. De kaart wordt dan ook vaak simpelweg de Paypal creditcard genoemd.

Helaas is de PayPal debit card niet in Nederland beschikbaar, maar er zijn vergelijkbare kaarten beschikbaar:

Bekijk de alternatieven

Wilt u weten hoe de PayPal debit card werkt, of wilt u weten of u een andere debit card kunt koppelen aan uw PayPal account? Lees dan verder:

Hoe werkt de PayPal debit card?

De PayPal debit card is te gebruiken als een alternatief voor een creditcard. Er zijn in de VS twee opties verkrijgbaar:

  • PayPal Cash
  • PayPal Prepaid Mastercard

Het belangrijkste verschil tussen beide kaarten is dat met PayPal Cash bij het betalen direct geld van het gekoppelde PayPal account wordt afgeschreven. Bij de PayPal Prepaid Mastercard moet u eerst geld vanaf u PayPal rekening overmaken naar de Paypal kaart.

Paypal Mastercard en Paypal Cash

Het idee van beide kaarten is dat u ermee kunt betalen zoals met een creditcard, alleen krijgt u geen krediet van een creditcard maatschappij maar is de kaart gekoppeld aan een PayPal account.

Op deze manier kunt u dus wereldwijd betalen met het geld dat u op uw PayPal rekening hebt staan waar creditcards worden geaccepteerd.

Een Paypal credit card is dus erg handig als u regelmatig geld ontvangt via PayPal, bijvoorbeeld voor geleverd werk of omdat u via internet verkoopt.

Want hoewel PayPal online op veel sites wordt geaccepteerd is het aantal locaties waar u offline met de PayPal debit card kunt betalen nog vele malen groter.

De PayPal debit card is alleen verkrijgbaar in de VS. Bekijk voor meer informatie over de kaarten de (Amerikaanse) PayPal site. Er is ook een zakelijke variant verkrijgbaar.
Een Paypal kaart aanvragen kan alleen in de VS

Een Nederlandse debit card koppelen aan een PayPal account

Maakt u gebruik van een debit card en wilt u die koppelen aan uw PayPal account om zo geld op uw PayPal rekening te zetten?

Hoewel dit een logisch idee is, een debit card werkt tenslotte als een creditcard, kan het helaas niet:

PayPal accepteert geen debit cards als bron om geld op uw PayPal rekening te zetten.

Wilt u geld op uw PayPal rekening zetten dan zult u gebruik moeten maken van een reguliere creditcard.

Als u geen reguliere creditcard heeft kunt u ook geld op uw rekening zetten via iDEAL, bankoverschrijving of automatische incasso.

Op de meeste locaties waar u met PayPal kunt betalen kunt u ook direct met uw debit card betalen, dus in de meeste gevallen is het koppelen van een debit card aan PayPal ook niet nodig.

Alternatieven voor de Paypal debit card

Alternatieven voor de Paypal debit card

Zoals gezegd is de PayPal Debit Card niet in Nederland beschikbaar. Maar er zijn diverse andere aanbieders van debit cards op de Nederlandse markt aanwezig.

Wilt u een PayPal creditcard aanvragen maar woont u in Nederland? Bekijk dan de overzichtspagina met beschikbare kaarten:

Veelgestelde vragen

Deze vragen worden vaak gesteld over de Paypal debit card:

Heeft PayPal een kaart?

Ja, in de VS is een PayPal debit card verkrijgbaar. In Nederland kunt u echter geen PayPal kaart kopen. De PayPal prepaid card wordt hier (nog) niet aangeboden. Bekijk hier welke alternatieven er zijn voor de prepaid creditcard van Paypal.

Is PayPal een debit card?

PayPal is een online betaalmethode waaraan u een creditcard of bankrekening kunt koppelen. Een debit card koppelen is (nog) niet mogelijk. Buiten Nederland geeft PayPal een debit card uit waarmee betaald kan worden met het PayPal saldo.

Kun je PayPal gebruiken zonder bankpas?

U kunt PayPal gebruiken zonder bankrekening of bankpas. Ook kunt u PayPal zonder creditcard gebruiken. U kunt bijvoorbeeld via iDEAL geld op uw PayPal account zetten.

Is PayPal een creditcard?

Nee, Paypal en creditcards zijn twee verschillende betaalmethodes. U kunt PayPal opwaarderen met creditcard, iDEAL of bankoverschrijving. Met een creditcard of debit card kunt u op meer plekken betalen dan met PayPal.

Waar kun je een PayPal prepaid kaart kopen?

Een PayPal card kopen is niet mogelijk voor consumenten in Nederland. De zakelijke variant is wel beschikbaar en kunt u direct via uw account aanvragen.

Kun je een virtuele creditcard koppelen aan Paypal?

Dit is alleen mogelijk als het een virtuele creditcard is en geen virtuele prepaid creditcard. Paypal biedt niet de mogelijkheid om prepaid kaarten te koppelen.