Google Play tegoed

Google Play tegoed kopen

Google Play tegoed kopen is enigszins lastig als je geen creditcard hebt. De betaalmogelijkheden in Google Play zijn beperkt, namelijk creditcard, PayPal en Google Play kaarten. De Google Play kaarten waren lange tijd niet te koop in Nederland en veel Nederlanders hebben geen creditcard of PayPal account.

In dit artikel zullen we kijken welke mogelijkheden er zijn om Google Play tegoed te kopen.

Google Play tegoed kopen met giftcards

Sinds 2015 zijn de Google Play kaarten ook in Nederland te koop, zowel via internet als in diverse winkels. Hiermee is het dus wat makkelijker geworden om Google Play tegoed te kopen. Nadeel hiervan is wel dat je minimaal 15 euro moet uitgeven, ook als je alleen een appje van een euro wilt kopen. Het tegoed blijft uiteraard wel geldig, maar als je zelden tot nooit apps koopt wil je misschien de rest van je €15 niet onbruikbaar in je Google account hebben staan.

Google Play tegoed kopen met PayPal

Wie PayPal gebruikt om online aankopen te doen, kan hiermee ook makkelijk Google Play tegoed kopen. Als je al een PayPal rekening hebt waar geld op staat is het een kwestie van koppelen in je Google Play account. Heb je nog geen PayPal account, of gebruik je het alleen om geld op te ontvangen dan is het wat lastiger. Je moet eerst geld op je PayPal rekening zetten voordat je er Google Play tegoed mee kunt kopen.

Dit kan op drie manieren:

  1. Koppel PayPal aan je bankrekening. Hiermee geef je PayPal toestemming om geld dat je via PayPal uitgeeft automatisch van je bankrekening af te schrijven.
  2. Zet geld op je PayPal account via iDEAL. Op deze manier kan je alleen zoveel uitgeven met je PayPal account als je er eerst zelf opzet.
  3. Koppel PayPal aan je creditcard. PayPal boekt automatisch je betalingen af van je creditcard. Deze optie melden we alleen voor de volledigheid, als je een creditcard hebt kan je die net zo makkelijk direct als betaalmiddel voor Google Play tegoed instellen in je Google account.

Google Play tegoed kopen via je telefoonrekening

Als je klant bent bij KPN of T-Mobile, dan kan je apps en andere content in Google Play kopen via je telefoonrekening. Je kunt dit instellen door tijdens het kopen te kiezen voor de optie ‘betalen via telefoonrekening’. Je moet hiervoor wel gebruik maken van het internet van KPN of T-Mobile, als je via wifi op internet zit dan is deze optie niet beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de site van KPN of T-Mobile.

Google Play tegoed kopen met een debitcard

Met een debitcard kan je betalen op de plaatsen waar je ook met een creditcard kunt betalen, zo ook in Google Play. Een debitcard is een handige oplossing voor wie vaker online wil betalen op sites of in apps waar alleen met creditcard betaald kan worden. Iedereen van 18 jaar en ouder kan een debitcard bestellen.

Een goede debitcard om Google Play tegoed mee te kopen is de kaart van ICS Cards.