Soldo Review: Prepaid Business Mastercards met granulair uitgavenbeheer

Met de Soldo zakelijke prepaid Mastercard kunnen u en uw medewerkers wereldwijd online en offline betalen terwijl alle transacties en betaalkaarten in één centraal dashboard worden beheerd.

  • Bent u op zoek naar een eenvoudige manier om uw uitgaven en de uitgaven van uw medewerkers te beheren?
  • Of bent u op zoek naar een manier om uw medewerkers op gecontroleerde wijze toegang tot de onkostenrekening van uw bedrijf te geven?
  • Dan is het betaalpakket van Soldo zeker een oplossing om te overwegen.

In deze review gaan we kijken naar de mogelijkheden van zakelijk betalen met Soldo.

Wat is Soldo?

Soldo is een zakelijke financiele dienstverlener, opgericht in 2015 in het Verenigd Koninkrijk.

Overzicht van Soldo-account

Met Soldo kunt u voor iedereen die binnen uw organisatie toegang moet hebben tot bedrijfsbetalingen een eigen zakelijke prepaid Mastercard aanmaken.

Per kaart kan vervolgens ingesteld worden hoeveel er mag worden uitgegeven en waaraan. Zo hebben uw werknemers zelfstandig toegang tot betaalmogelijkheden maar niet meer dan nodig voor het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Daarnaast maakt Soldo verbinding met boekhoudsoftware zodat het bijhouden van de kaarttransacties een fluitje van een cent wordt.

Ook kunnen de betaalkaarten gebruikt worden als tankpas voor het wagenpark van uw bedrijf.

Hoe werkt Soldo?

Nadat u een bedrijfsaccount heeft aangemaakt bij Soldo en het verificatieproces heeft doorlopen, kunt u virtuele of plastic Mastercard kaarten aanmaken. Dit kan voor een enkele werknemer zijn, een bepaalde afdeling, of uw gehele personeelsbestand.

In het dashboard van uw account worden alle transacties in real-time weergegeven.

De Mastercards zijn prepaid kaarten (debit cards), het beschikbare budget maakt u van uw bedrijfsbankrekening over naar het Soldo account. Er wordt geen krediet verleent op de kaarten.

Functionaliteiten

Zakelijke prepaid Mastercard

Het Standard pakket komt met 20 fysieke of virtuele Soldo Cards. Het Pro pakket heeft er standaard 30. Extra kaarten kunnen tegen een meerprijs worden toegevoegd.

Versimpel de boekhouding

In plaats van dat uw werknemers fysieke bonnetjes moeten inleveren voor hun uitgaven, kunnen ze via de Soldo app een foto nemen met hun smartphone. De bonnetjes worden dan direct toegevoegd aan de transactie. U ziet ze direct verschijnen in het dashboard.

Boekhouding

Vanuit het Soldo platform is een direct koppeling mogelijk met diverse boekhoudpakketten. En alle gegevens zijn ook te exporteren in PDF, XLS, CSV, QIF of OFX.

Daarnaast is het mogelijk om via een API eigen koppelingen te maken tussen uw bedrijfssoftware en Soldo.

Soldo App

De Soldo app is gratis te downloaden op zowel iOS- als Android-toestellen. Met de app kunt u onderweg uitgaven beheren en controleren of via app-notificaties op de hoogte worden gesteld op het moment dat een bepaalde uitgave wordt verwerkt.

App

Ook kunt u waar u maar bent de uitgavenlimiet van de kaart voor een bepaalde werknemer verhogen of verlagen.

Zoals gezegd is de app ook handig voor uw werknemers. Niet alleen kunnen ze een ontvangstbewijs van hun aankoop digitaal bijvoegen, maar ze kunnen ook de bestedingslimieten bijhouden waarover ze beschikken.

Rapporten en analyse

Met Soldo kunt u eenvoudig aangepaste rapporten genereren. U kunt afschriften downloaden om u te laten zien hoeveel er is uitgegeven tijdens een bepaald tijdsbestek, en vervolgens de informatie opsplitsen om nuttige inzichten in de uitgavenpatronen te krijgen.

Ook kunt u via transactierapporten en filters uitgaven categoriseren. Zo kunt u gemakkelijk analyseren waar het grootste deel van uw uitgaven naartoe gaat, en welke werknemers in het bijzonder de meeste aankopen doen.

Granulaire controle over de uitgaven

Vanuit het dashboard kunt u op fijnmazige wijze via rollen en machtigingen instellen wie wat waaraan mag uitgeven.

Denk hierbij aan limieten per transactie, maandelijkse limieten, geografische limieten of begrotingen binnen projecten.

Heeft u nog meer controle nodig, dan kunt u ook instellen dat gebruikers hun transacties eerst moeten laten goedkeuren. Betaalverzoeken verschijnen dan in het dashboard waar u of een verantwoordelijke medewerker ze kan goedkeuren of afkeuren.

Tankpassen

Zijn uw werknemers voor uw bedrijf onderweg, dan kunt u passen aanmaken die gebruikt worden als tankpas. Hiermee kan bij elk tankstation worden betaald, bonnetjes en kilometerstanden worden verwerkt in de app.

Tankpas

Ook andere kosten zoals parkeren of tolwegen kunnen met deze passen worden voldaan.

Verdeel uw bedrijfsvermogen in budgetten per project

Via portefeuilles kan budget worden toegekend aan projecten. Afdelingen of werknemers die aan deze projecten werken kunnen dit dan gebruiken voor de toegekende uitgaven. Zo kunt u de uitgaven over meerdere bedrijfsonderdelen overzichtelijk beheren.

Hoeveel kost Soldo?

De kosten van Soldo zijn afhankelijk van het pakket dat u kiest: Start, Pro, Premium of Enterprise.

Welk pakket u nodig heeft hangt af van de grootte van uw bedrijf en functionaliteiten die u nodig heeft.

Dit zijn de kosten per pakket op het moment van schrijven:

Standard€21,- per maand (excl. BTW)
Plus€33,- per maand (excl. BTW)
EnterpriseOp aanvraag

Andere kosten om rekening mee te houden

Bovenop de bovengenoemde prijsplannen, zijn er een paar andere kosten waar u rekening mee moet houden.

De belangrijkste kosten staan hier vermeld. Bekijk altijd voor het volledige en actuele kostenoverzicht de website van Soldo zelf.

  • Contant geld opnemen bij een pinautomaat binnen Europa kost 1%, met een minimum van €2.
  • Betalingen in vreemde valuta: 1% koersopslag.
  • Uitgaande SEPA transacties: €1,50

Soldo aanvragen

Een rekening aanvragen voor uw bedrijf regelt u volledig online:

  1. Bezoek de Soldo website
  2. Klik op ‘Een rekening openen’ of rechtsboven op de knop ‘Aan de slag’
  3. Kies een pakket
  4. Doorloop het aanvraag proces

Soldo is ook beschikbaar voor bedrijven die (nog) geen reguliere zakelijke creditcard kunnen krijgen.

Vaak gestelde vragen

Is Soldo een bank?

Nee, Soldo is geen bank maar een zogenaamde e-Money instelling. Dit betekent dat ze zelf geen bankdiensten aanbieden, maar financiele dienstverlening bovenop bestaande bankinfrastructuur. Het geld op uw Soldo account staat op een derdengelden rekening bij een dienstverlenende bank.

Is Soldo betrouwbaar?

Soldo heeft een licentie van de Ierse Centrale Bank. Uw vermogen wordt beheerd op een derdengelden rekening en kan bij een eventueel failliessement van Soldo niet worden opgeeist door schuldeisers.

Hoe veilig zijn betalingen met de Soldo Mastercard?

Betalingen die worden gedaan met de Soldo creditcard lopen via het Mastercard netwerk. Zij maken gebruik van alle beveiligingsmaatregelen waarvan ook reguliere Mastercard creditcards bescherming genieten.

Alternatieven

Vergelijkbare diensten die u kunt overwegen zijn Pleo en Everest.