bunq Easy Bank

bunq Easy Bank
v.a. € 3,99 p/m
 • Incl. volledig betaalpakket met slimme functies
 • Ook geschikt voor autohuur
 • Geen BKR-toetsing
Bekijken

bunq Easy Bank is een product van de bunq bank, een online bank zonder fysieke kantoren.

Wanneer u aan de slag wilt met, of voldoende heeft aan, een instaprekening bij een online bank, dan kunt u bunq Easy Bank overwegen.

U ontvangt gratis een Mastercard debit card bij de rekening.

De Mastercard is een debitcard waarmee betaald kan worden in binnen- en buitenland. Tegen bijbetaling is het ook mogelijk om beide passen aan te vragen.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

 • Het is mogelijk om rekeningen te delen
 • U kunt gebruik maken van doelrekeningen
 • Er is een Nederlandstalige support aanwezig
 • Ontvang tot 3,36% rente over uw saldo op uw rekening

Minpunten

 • Interface niet heel intuïtief

Wat is bunq Easy Bank?

bunq Easy Bank

bunq Easy Bank kan worden gezien als de basisrekening, of de instaprekening, van bunq.

Tip: ook expats die nog geen fiscaal nummer hebben van de belastingdienst kunnen deze rekening aanvragen. Wel is het belangrijk dat dit nummer wordt aangevraagd bij de belastingdienst. Het nummer dient binnen 3 maanden na openen van de rekening te worden doorgegeven.

U kunt met bunq Easy Bank kiezen voor een rekening met een Nederlandse, Duitse, Franse of Spaanse IBAN. Er moet een keuze worden gemaakt, dus meerdere IBAN’s uit verschillende landen gebruiken is niet mogelijk.

Wilt u meer services bij uw rekening, zoals meerdere rekeningen openen en automatisch budgetteren? Dan is bunq Easy Bank niet voldoende. In dit geval kiest u beter voor bunq Easy Bank Pro of Easy Bank Pro XL.

Online bank

Bunq Bank is een online bank. Dit betekent dat er geen fysieke kantoren van deze bank aanwezig zijn. Het is dus niet mogelijk om, bijvoorbeeld, een persoonlijke afspraak op locatie te maken.

Natuurlijk biedt een online bank ook voordelen. In de meeste gevallen liggen tarieven lager, juist door het ontbreken van fysieke kantoren, en er is uiteraard geen sprake van papierwerk. Dit is milieuvriendelijker.

Ook zijn online banken vaak erg tech georiënteerd, en dat is zeker bij bunq ook het geval. Dit vertaalt zich in handige functionaliteiten die traditionele bankrekeningen doorgaans niet hebben.

Mastercard

bunq Mastercard

Wanneer u gebruik maakt van bunq Easy Bank, dan ontvangt u hier een Mastercard bij. Dit is een fysieke en virtuele prepaid creditcard.

U kunt er in binnen- en buitenland en online mee betalen, overal waar Mastercard creditcards worden geaccepteerd. Deze prepaid creditcard wordt eenvoudig met de app op uw telefoon bediend. Hierdoor heeft u altijd een volledig overzicht van de gegevens en het saldo tot uw beschikking en kunt u de veiligheidsinstellingen beheren.

Apple Pay / Google Pay

Doet u graag aankopen via uw smartphone? Dan is het goed om te weten dat er met bunq Easy Bank een goede ondersteuning bestaat voor zowel Apple Pay als Google Pay.

Op dit moment is er nog geen ondersteuning voor Samsung Pay.

Extra’s

bunq Easy Bank biedt diverse praktische extra’s. Deze extra’s zijn niet alleen bedoeld voor meer gemak en beter overzicht, maar vooral ook voor meer plezier tijdens het gebruik van bunq Easy Bank.

Zo zijn er extra’s speciaal voor het delen van de kosten met anderen en bijvoorbeeld een leuk extraatje voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar.

Hieronder bieden wij u inzicht in een aantal van de extra’s van bunq Easy Bank:

Bonnetjes delen met vrienden

Deel je bonnetjes met vrienden

Gaat u ergens naartoe met familie of vrienden en bent u de persoon die voor de hele groep afrekent? Dan is het met bunq Easy Bank makkelijk om van iedereen de kosten terug te ontvangen.

U kunt het bonnetje van de uitgave eenvoudig met de smartphone scannen. Vervolgens wordt het gedeeld met de betreffende personen. Deze personen kunnen hun eigen deel van de bon direct terugbetalen door te tikken op hun aandeel van de bon.

Places, ontdek populaire nieuwe plekken

Places is een leuke functie van bunq Easy Bank, waarmee u makkelijk kennis maakt met favoriete hotspots in een bepaalde omgeving.

Wilt u op vakantie en bent u op zoek naar een goede accommodatie in de gewenste omgeving? Wilt u misschien uit eten en bent u op zoek naar een goede horecagelegenheid in de buurt?

Met bunq Easy Bank Places kunt u eenvoudig zien waar andere bunq Easy Bank gebruikers zijn of zijn geweest. Op deze manier vindt u gemakkelijk de beste en meest populaire hotspots.

Activiteiten, beheer je gezamenlijke uitgaven

Gedeelde rekeningen

Gezamenlijke uitgaven kunnen met bunq Easy Bank gemakkelijk worden beheerd. Het is bijvoorbeeld slechts een paar tellen werk om een groepsrekening te openen. Vervolgens kan alles eenvoudig worden geregeld met behulp van de smartphone.

Er kan een groepsrekening worden geopend met één ander persoon, maar ook met meerdere personen. Activiteiten die samen worden ondernomen, worden dan eenvoudig afgerekend, waarbij iedereen zorg draagt voor het eigen deel. Deze groepsrekening kan niet alleen voor activiteiten worden gebruikt, maar bijvoorbeeld ook voor het voldoen van de huishoudkosten.

De passen van de betreffende personen worden eenvoudig aan de rekening gekoppeld. Er geldt een maximum aantal groepsrekeningen van 25, dus dat is voor verreweg de meeste mensen meer dan voldoende. Betaalverzoeken naar mensen uit de betreffende groep kunnen eenvoudig via de smartphone worden verzonden.

Uiteraard kunnen groepsrekeningen ook gemakkelijk worden verwijderd.

Let op: dit is niet hetzelfde als een wettelijke en/of rekening.

Bomen voor minderjarigen

bunq easy bank plant bomen terwijl planten of andere zaken koopt

Zoals gezegd kan bunq Easy Bank ook een goede keuze zijn voor kinderen en jongeren tot de leeftijd van 18 jaar. Speciaal voor deze jonge groep heeft de online bank een leuk extraatje.

Voor elke 100 euro die ze met de pas betalen, wordt er een boom gepland door bunq. Kinderen en jongeren helpen op die manier mee om meer groen te realiseren en dat is een mooie gedachte.

Uiteraard mogen jeugdigen tot 18 jaar alleen een bunq Easy Bank rekening openen met toestemming van een ouder.

Travel Assistant

Wanneer u kiest voor bunq Easy Bank, dan kunt u gebruik maken van de Travel Assistant van de online bank.

Dit is een ideale functie voor iedereen die reist, zakelijk of privé.

U kunt met de Travel Assistant eenvoudig in de app zien welke pas u kunt gebruiken op de plaats van bestemming, welke wisselkoersen actief zijn en welke tips u verder helpen.

Boek goedkoop geld over via Wise

Wise in de bunq app

bunq Easy Bank maakt gebruik van de services van Wise voor het vereenvoudigen van transacties in andere valuta’s. Direct vanuit de bunq app kunt u een overboeking doen naar een rekening in een andere valuta tegen de scherpe tarieven van Wise.

Betrouwbaarheid

bunq bank heeft een AFM vergunning en ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel. De bank onderneemt zelf de nodige stappen om uw gebruik van bunq Easy Bank veilig te houden. Zo worden de bunq rekeningen bijvoorbeeld via machine learning voortdurend gemonitord of verdachte activiteit. Op deze manier kan er in geval van misbruik altijd snel worden gehandeld.

Depositogarantiestelsel

De online bank is in het bezit van een bankvergunning, sinds 2015, en dat betekent dat het onder het depositogarantiestelsel valt. Het depositogarantiestelsel, ook wel bekend als DGS, zorgt ervoor dat uw geld volledig verzekerd is binnen Nederland. Dit geldt voor bedragen tot 100.000 euro.

Kosten bunq Easy Bank

Het gebruik van bunq Easy Bank is niet kosteloos. U betaalt een maandelijkse bijdrage voor de rekening. Daarnaast moet er ook per opname van contant geld een bedrag worden betaald. Voor de eerste 5 contant geld opnames van de maand betaalt u 99 cent per opname. Wilt u vaker geld contant opnemen? Dan betaalt u voor de verdere keren een bedrag van 2,99 euro per opname.

Maandelijkse bijdrage:€3,99
Contact geld opnemen:v.a. €0,99 per keer
Bekijk het volledige en meest actuele kostenoverzicht op de website van bunq.

Aanvragen

U kunt bunq Easy Bank online aanvragen op de website van bunq bank:

 1. Ga naar de website van bunq en klik op de oranje knop “Meld je nu aan”.
 2. Vul uw telefoonnummer in en klik op “Start nu”.
 3. Vervolgens ontvangt u een sms op uw smartphone, met een link om de app te kunnen downloaden. Start de app en volg de stappen. Uw identiteit wordt geverifieerd via een selfie-video.

De rekening is in de meeste gevallen al binnen 15 tot 30 minuten actief, maar dit proces kan maximaal 24 uur in beslag nemen.

Andere bunq rekeningen

Alternatieven

Beste alternatieven

N26 Mastercard
 • V.a. €0 p/m

N26 Mastercard

Of bekijk hier het overzicht met beschikbare debit cards die u aan kunt vragen.