Wat is de beste debit card?

Wat is de beste debit card? Die vraag zult u zich vast stellen als u zich aan het oriënteren bent op de aanschaf van een debit card (ook wel prepaid creditcard genoemd).

Wat de beste debit card is hangt af van meerdere factoren, maar uw eigen wensen met betrekking tot het gebruik van de kaart zijn hierin doorslaggevend. Wat voor u de beste kaart is hoeft voor een ander niet per se de beste keuze te zijn.

Onze keuze

De bunq creditcard is volgens ons de beste keuze als u een debit/creditcard wilt aanvragen. U kunt met deze kaart wereldwijd betalen waar Mastercard creditcards worden geaccepteerd. Lees meer.

In dit artikel zullen we kijken wat de voornaamste verschillen tussen de verkrijgbare kaarten zijn en waar u rekening mee moet houden zodat u de beste kaart kiest voor uw gebruiksprofiel.

Welke verschillen zijn er tussen de verschillende debit cards?

Wie de beste debit card probeert te vinden zal in het begin waarschijnlijk worden overladen met alle nieuwe informatie waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.

Het helpt dan ook niet dat er qua betaalmogelijkheden niet heel veel verschillen zitten tussen de kaarten. Ze maken allemaal gebruik van het netwerk van Mastercard of VISA en worden dus allemaal bij meer dan 30 miljoen punten wereldwijd geaccepteerd. (Lees hier meer als u twijfelt tussen VISA of Mastercard.)

De grootste verschillen zitten in de kosten, de manier van opwaarderen en de extra’s.

Kosten

Bent u van plan de kaart veel of weinig te gebruiken? Als u de kaart veel gebruikt dan loont het zich om te zoeken naar de kaart met de laagste gebruikskosten, zoals kosten voor opwaarderen en betalen in andere valuta. Gaat u de kaart op vakantie gebruiken om mee te pinnen, dan is een kaart die lage pinkosten of valutaopslag rekent een goede keus.

Denkt u dat u de kaart alleen af en toe gaat gebruiken? Sommige kaarten brengen maandelijkse kosten in rekening nadat u er een aantal maanden niet mee heeft betaald. In dat geval is de beste keuze voor u waarschijnlijk een kaart die geen kosten in rekening brengt als u de kaart langere tijd niet gebruikt.

Gaat u de kaart gebruiken om bij webshops buiten de EU te bestellen, kies dan een kaart met lage kosten voor betalingen in andere valuta dan de Euro.

Manier van opwaarderen

De meest voorkomende manieren van opwaarderen zijn iDEAL, bankoverschrijving of contant/PIN. Alle drie de manieren zijn uiteraard prima opties om uw debit card op te waarderen en het wel of niet aanbieden van een bepaalde opwaardeermethode is waarschijnlijk van ondergeschikt belang in verhouding tot de kosten.

Een kaart die u kunt opwaarderen met iDEAL is het snelst, binnen enkele minuten is uw transactie bijgeschreven en kunt u uw kaart gebruiken. Bij bankoverschrijving duurt dit meestal een werkdag. Meestal is opwaarderen via overschrijving wel de goedkoopste optie.

Bij kaarten die u contant of per PIN kunt opwaarderen moet u naar een winkel bij u in de buurt om tegoed te kopen.

Extra’s

Een laatste factor om te bepalen wat de beste debit card is zijn de extra’s die u bij uw kaart krijgt. Ook hier hangt het weer van uw gebruikspatroon af of de extra’s opwegen tegen een kaart met lagere gebruikskosten.

Wilt u graag dat uw aankopen extra verzekerd zijn of reist u veel en kunt u wel een aanvullende reisverzekering gebruiken dan kan het een goede keuze zijn om voor een prepaid creditcard te gaan die dit biedt.

Doet u voornamelijk betalingen in Ponden of Dollars dan is kunt u kiezen voor een debit card met geen of lage kosten voor betalingen in andere valuta.

Vind de beste debit card voor uw gebruik

Na het lezen van bovenstaande voorbeelden kunt u hopelijk iets gerichter bepalen welke card het beste bij uw situatie past. Om u hierbij te helpen hebben we een handige vergelijkingstabel gemaakt waarin de belangrijkste kenmerken van de kaarten naast elkaar worden vergeleken: