Accepteert eBay iDEAL als betaalmiddel?

Kopen op eBay is handig en leuk omdat je er veel dingen kunt vinden voor weinig geld en de veilingverkoop het spannend maakt. Maar omdat eBay iDEAL niet als betalingsmethode aanbiedt kan betalen op eBay lastig zijn als u geen creditcard heeft.

Hieronder leest u hoe u toch op eBay kunt betalen als u niet in het bezit bent van een creditcard.

Hoe kun je betalen op eBay?

Betalen op eBay kan via een van de volgende opties:

  • PayPal
  • Creditcard
  • Overschrijving
  • Contant bij afhalen
  • Rembours

Verkopers kunnen zelf bepalen welke van de toegestane betaalmiddelen ze accepteren, de manier van betaling voor eBay aankopen verschilt dus per artikel.

Alle verkopers op eBay.nl moeten in ieder geval PayPal aanbieden.

Hoe u betalen kunt ziet u in de beschrijving van het object:

De geaccepteerde betaalmethoden staan in de beschrijving van een object

Creditcard en PayPal zijn de meest gebruikte manieren om op eBay te betalen. Om uw keuze niet te hoeven beperken tijdens het shoppen op eBay is het dus handig als u toegang heeft tot één of beide betaalmiddelen.

Heeft u geen creditcard? Dan kunt u als alternatief een debit card gebruiken:

Gebruik een debit card om op eBay te kopen

Als u geen creditcard heeft kunt u ook met een debit card op eBay betalen.

Een debit card is eigenlijk een prepaid creditcard: u kunt er mee betalen waar creditcards worden geaccepteerd, maar alleen met het geld dat u zelf vooraf op de kaart zet. Dit laatste kunt u doen via iDEAL of bankoverschrijving.

Omdat u geen krediet krijgt is een debit card eenvoudig aan te vragen, er wordt niet naar inkomen of schulden gekeken.

U kunt een debit card aan uw eBay account koppelen:

Kies tijdens het afrekenen voor betaling met Mastercard of VISA creditcard en vul vervolgens de gegevens van uw debit card in.

PayPal

PayPal is volledig geïntegreerd met eBay en dit is een snelle en betrouwbare manier van online betalen.

U heeft er wel een account voor nodig waar geld op staat.

Een account aanmaken is gratis. U kunt uw PayPal rekening vervolgens koppelen aan uw bankrekening, of als u dit niet wilt, met iDEAL geld overmaken naar uw PayPal rekening.

Bestelt u voor het eerst iets op eBay, dan kunt u tijdens het afrekenen PayPal toevoegen.

SEPA Overschrijving

In plaats van met iDEAL betalen kunt u sommige aankopen op eBay ook via overschrijving betalen.

Accepteert de verkoper overschrijving, dan kunt u vanuit internetbankieren geld overmaken naar het rekeningnummer van de verkopende partij.

Het nadeel van op deze manier op eBay kopen is dat de verkoper het item pas zal versturen nadat hij het geld op zijn rekening heeft ontvangen. Dit duurt meestal een werkdag.

Als er iets misgaat met de verzending dan is het lastig om uw geld terug te krijgen omdat u hiervoor de medewerking van de verkoper nodig heeft. Voor de koper is betaling met creditcard dus een betere optie.

Ook wordt deze methode door de meeste verkopers niet geaccepteerd.

Contant bij afhalen

In sommige gevallen is het mogelijk om uw aankoop af te halen bij de verkoper en dan met contant geld te betalen. Deze methode is alleen mogelijk in bepaalde rubrieken.

Let op: het is tegen de eBay regels om contant geld er post op te sturen als betaling.

Kopen op eBay via rembours

Als een verkoper rembours als betaaloptie gebruikt kunt u uw aankoop aan de postbode betalen via PIN of eventueel contant op het moment dat uw bestelling wordt bezorgd.

De meeste verkopers vinden dit geen prettige betaalmethode omdat het lang duurt voordat het geld binnen is. Ook zijn de kosten van de transactie hoger dan bij andere opties.

Voor u als koper geldt dit nadeel niet.

Rembours is op eBay Nederland gelimiteerd tot bepaalde categorieen.

Kopen op eBay Duitsland

ebay Duitsland

Net als Amazon (waar iDEAL inmiddels wel tot de betaalmogelijkheden behoort) heeft eBay in verschillende landen aparte websites. Het kan lonen om naast de site van eBay Nederland ook bijvoorbeeld de site van eBay Duitsland of de Britse eBay te proberen als u op zoek bent naar iets specifieks. Het kan zomaar zijn dat het het product dat u zoekt op een andere eBay website wel verkrijgbaar is of tegen een betere prijs.

Voor Nederlanders is met name eBay Duitsland interessant. De verzendkosten zijn niet zo hoog en de prijzen van goederen zijn vaak net wat lager dan bij ons. Uw bestaande eBay account werkt op alle eBay sites. U kunt dus gewoon inloggen.

Niet alle eBay sites accepteren dezelfde betaalmethoden, maar elke site accepteert in ieder geval PayPal en creditcard. En iDEAL wordt op geen enkele site ondersteund.

Als u geen creditcard of PayPal heeft dan kunt u het beste een debit card gebruiken, hiermee kunt u op elke internationale eBay site uw aankopen betalen.

Goed om te weten

Er zijn een aantal betaalmethoden die tegen het beleid van eBay zijn. Een verkoper mag u hier niet om vragen en als koper kunt u hier ook beter niet op in gaan omdat u geen ondersteuning krijgt mocht er iets mis gaan met uw aankoop en uw account kan zelfs worden geblokkeerd.

De belangrijkste regels zijn:

  • Contant geld versturen, ook niet via een geldkantoor zoals Moneygram of Western Union.
  • Geen prepaid creditcard met hierop het verschuldigde bedrag aan de verkoper opsturen.
  • Betalen met crypto valuta.
  • Betalen via een betaaldienst die niet vermeld staat in de product omschrijving.

Bekijk voor het complete regelement de policy pagina.