Op eBay Duitsland kopen

Wilt u iets op eBay Duitsland kopen, dan zijn er verschillende betaalmogelijkheden.

Helaas is iDEAL hier niet een van.

Maar:

Gelukkig zijn er wel mogelijkheden waarmee u vanuit Nederland op eBay Duitsland kunt betalen, ook als u geen creditcard heeft.

We zullen ze hieronder bespreken.

De verkoper kan op eBay Duitsland bepalen welke betaalmiddelen hij accepteert, dit verschilt dus per artikel. Eén of meer van de volgende betaalmiddelen worden geboden:

  • PayPal
  • Overschrijving
  • Betalen op rekening
  • Incasso
  • Contant bij afhalen
  • Rembours
  • Creditcard

Welke betaalmiddelen zijn geschikt om op eBay Duitsland te kopen?

De handigste en goedkoopste betaalmethoden om vanuit Nederland iets op eBay Duitsland te kopen zijn PayPal, overschrijving en creditcard.

Betalen met PayPal

PayPal is volledig geïntegreerd met eBay en werkt snel en betrouwbaar.

U heeft er wel een account voor nodig waar geld op staat.

Een account aanmaken is gratis en u kunt uw PayPal rekening vervolgens koppelen aan uw bankrekening, of als u dit niet wilt, met iDEAL geld overmaken naar uw PayPal rekening.

SEPA Overschrijving

Accepteert de verkoper overschrijving, dan kunt u vanuit internetbankieren geld overmaken naar het rekeningnummer van de verkoper.

Geld overboeken naar Duitse bankrekeningen is met de komst van IBAN gratis.

Het nadeel van op deze manier op eBay Duitsland kopen is dat de verkoper het item pas zal versturen nadat hij het geld op zijn rekening heeft ontvangen. Dit duurt meestal een werkdag.

Als er iets misgaat met de verzending dan is het lastig om uw geld terug te krijgen omdat u hiervoor de medewerking van de verkoper nodig heeft.

Op eBay Duitsland kopen met creditcard

Betalen met een creditcard is in de meeste gevallen de makkelijkste methode om iets op eBay Duitsland te kopen. De meeste verkopers accepteren creditcards en/of PayPal.

Bij een verkoper die alleen PayPal accepteert kunt u uw creditcard makkelijker koppelen dan wanneer u uw bankrekening wilt koppelen en PayPal boekt het benodigde bedrag automatisch af van uw kaart dus u hoeft zich geen zorgen te maken of er wel voldoende op uw PayPal account staat.

Op eBay Duitsland kopen als u geen creditcard heeft

Maar wat nu als u geen creditcard heeft? In dat geval is een debet card een goed alternatief. Een debet card werkt zoals een creditcard. Wanneer een koper creditcards accepteert dan kunt u ook met een debet card betalen.

Iedereen kan een debet card bestellen, ongeacht inkomen en u heeft de kaart binnen enkele dagen in huis.

Kijk op de pagina debet card vergelijken om te zien welke kaarten er zijn.