Snel creditcard aanvragen

Snel een creditcard aanvragen is lastig omdat het controleren van de gegevens die nodig zijn voor de aanvraag tijd in beslag neemt.

Toch komen veel mensen er pas op het laatste moment achter dat ze eigenlijk een creditcard nodig hebben.

Is dit bij u ook het geval?

Lees verder om te zien hoe u zo snel mogelijk een creditcard in huis heeft.

Vraag een debit card (prepaid creditcard) aan

Als u kiest voor een debit card dan hoeven uw financiën niet te worden gecontroleerd, ook vindt er geen BKR toetsing plaats.

Als gevolg hiervan is de aanvraag van een debit card of prepaid creditcard vaak al binnen enkele minuten via internet te regelen.

Het werkt zo:

  1. Vergelijk de verschillende kaarten
  2. Vraag een card aan (via de website van de aanbieder)
  3. Stort geld op uw nieuwe prepaid creditcard via iDEAL of via een overschrijving vanaf uw bankrekening

De online aanvraag is in de meeste gevallen binnen 10 minuten afgerond. Opwaarderen via iDEAL is instant, kiest u voor overschrijving dan duurt dit doorgaans maximaal 1 werkdag.

Als u kiest voor een virtuele creditcard dan hoeft u niet te wachten totdat u de kaart thuis ontvangt, maar kunt u direct aan de slag met online aankopen.

Spoed creditcard aanvraag

De tweede optie die u kunt proberen als u snel een creditcard nodig heeft is een spoedaanvraag.

Voor een spoedaanvraag neemt u contact op met de creditcardmaatschappij met de vraag of het mogelijk is om de procedure te versnellen. Geef hierbij de reden van uw verzoek aan.

Houd nog steeds rekening met enkele werkdagen levertijd, ook als de creditcardmaatschappij in kan gaan op uw verzoek.

Een spoedverzoek heeft alleen zin bij het aanvragen van een normale creditcard. Bij debit cards is de levertijd al zo kort dat dit doorgaans niet versneld kan worden.

Vaak gestelde vragen

Hoe lang duurt een creditcard aanvragen?

Bij de meeste reguliere creditcards is de levertijd 1 á 2 weken. Bij prepaid creditcards varieert dit van enkele minuten tot enkele dagen.

Kan je een tijdelijke creditcard sneller aanvragen?

Tijdelijke creditcards zijn altijd prepaid kaarten, en dus sneller aan te vragen dan een vaste creditcard. Wel zijn de betaalmogelijkheden en bestedingslimiet van tijdelijke creditcards doorgaans beperkter. Als u op reis gaat naar het buitenland dan kunt u beter met spoed een vaste creditcard aanvragen.

Kan je beschikken over een creditcard binnen 24 uur?

Ja, als u kiest voor een debit card (prepaid creditcard) dan beschikt u binnen enkele minuten over een creditcard voor online betalingen. De ontvangst van de fysieke pas is mogelijk binnen 1 werkdag, afhankelijk van de aanbieder.