Pay2d review: De prepaid Visa kaart

De pay2d card is een prepaid creditcard waarmee u kunt betalen waar VISA creditcards worden geaccepteerd.

In deze pay2d review leest u hoe de pay2d kaart werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

 • Geen inkomenseis
 • Geen BKR-toetsing
 • Prepaid creditcard, dus u geeft nooit meer geld uit dan u heeft.
 • Zowel VISA als V-Pay

Minpunten

 • Lagere limieten dan sommige andere prepaid creditcards.
 • Niet geschikt voor autohuur.
 • Relatief duur bij betalingen in andere valuta dan Euro.
 • Er worden gebruikskosten in rekening gebracht voor opwaarderen en terugboeken van uw geld.
 • Geen aanvullende verzekeringen of diensten.

Hoe werkt de pay2d card?

Met de prepaid VISA card van pay2d kunt u wereldwijd op ruim 24 miljoen plaatsen zowel online als offline betalen via het VISA en V-Pay netwerk.

Aanvragen

In tegenstelling tot een gewone creditcard krijgt u bij de pay2d kaart geen krediet, u moet de kaart eerst opwaarderen voordat u ermee kunt betalen. Een prepaid creditcard dus.

Dit heeft als voordeel dat het bestellen van de pay2d kaart simpeler is dan het aanvragen van een creditcard:

Omdat het een prepaid kaart is hoeft u geen bewijs van inkomen te overleggen. Ook wordt er geen BKR-toetsing gedaan. U kunt de kaart zonder ingewikkelde aanvraag procedure kopen.

Opwaarderen

Bij het opwaarderen van de pay2d kaart worden vier mogelijkheden aangeboden:

 1. Opwaarderen met contant geld bij een verkooppunt.
 2. Via iDEAL of Klarna.
 3. Overschrijving vanaf uw bankrekening.
 4. Overschrijving vanaf de bankrekening van iemand anders.

Het minimale opwaardeerbedrag is 20 euro.

Let op: welke methode(s) u kunt gebruiken om saldo op uw kaart te zetten hangt af van de versie die u heeft.

Betalen

Dit werkt hetzelfde als betalen met een reguliere creditcard:

 • Online: kies voor ‘creditcard’ als betaalmethode en vul de gegevens van de pay2d kaart in.
 • Offline: betaal via de betaalautomaat in combinatie met uw pincode, net zoals u doet met de pinpas van uw bankrekening.
 • Naast het VISA creditcard netwerk ondersteunt de pay2d card ook het V-Pay systeem waarmee gepind kan worden in winkels die geen creditcards accepteren.

Contant geld opnemen

Met de Pro versie van de kaart kunt u ook geld opnemen bij een geldautomaat. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in het buitenland als de pinpas van uw bank niet wordt geaccepteerd.

U kunt maximaal 2x per dag €200 opnemen. Geld opnemen met de kaart kost €2 per keer en is alleen mogelijk binnen de Eurozone.

Verschillende versies

Er zijn verschillende versies van de pay2d prepaid creditcard verkrijgbaar. Welke versie u kiest heeft invloed op de manier van opwaarderen en op de maximale hoogte van het saldo dat u op de card kunt zetten.

U kunt kiezen uit:

 • My Card
 • Personal Card
 • Virtual

My Card

Dit is de pay2d kaart met de minste mogelijkheden. De My Card is niet online te koop maar alleen in winkels. U kunt de kaart eenmalig opwaarderen tot maximaal €150 en u moet hem activeren via uw mobiele telefoonnummer.

De gebruiksmogelijkheden van de My Card versie zijn redelijk beperkt, maar het kan handig zijn mocht u eenmalig iets online willen betalen waarvoor u een creditcard nodig heeft of als cadeaukaart.

De My Card is relatief anoniem. Het enige wat u nodig heeft om de kaart te activeren is uw telefoonnummer. Bedrijven waar u de My Card gebruikt om te betalen krijgen dus geen persoonlijk herleidbare gegevens van u te zien.

Personal Card

Met de Personal Card kunt u zowel online als offline betalen, en u kunt de kaart telkens opnieuw opwaarderen. Dit is de kaart met de breedste inzetbaarheid.

De Personal kaart is gekoppeld aan uw bankrekening en uw naam staat hierop vermeld.

Virtual Card

De Virtual Card is het virtuele broertje of zusje van de fysieke Personal Card. Met de Virtual Card kunt u alleen online betalen, u ontvangt hierbij namelijk geen fysieke plastic pas. Een online creditcard dus.

Voordeel van de Virtual Card boven de Personal Card is dat u hem direct online kunt aanvragen en activeren. U hoeft niet te wachten totdat u de pas thuisgestuurd krijgt.

Een virtuele creditcard bestaat alleen digitaal: u krijgt alle gegevens die normaal gesproken op de pas staan, maar geen pas. Ideaal als u alleen online aankopen wilt doen.

Basic, Plus of Pro

De drie verschillende kaarten hebben ook nog weer verschillende versies die van invloed zijn op uw bestedingslimieten: Basic, Plus en Pro.

Basic heeft de laagste limieten, Pro de hoogste. Een hoger level kunt u krijgen door uw identiteit te verifiëren.

In de volgende tabel wordt het maximale saldo op de kaart per type gegeven:

My Card Personal Virtual
Basic €150 eenmalig
Plus €150 per maand €150 per maand €150 per maand
Pro € 20.000 per jaar € 20.000 per jaar € 20.000 per jaar

Als u niet weet welke versie u moet kiezen dan kunt u gebruik maken van de keuzehulp (1) op de pay2d website.

Let op: Met de Basic en de Plus variant kunt u online maximaal €50 per keer betalen. Voor grotere online aankopen heeft u de Pro variant nodig.

Pay2d app

Er is een Pay2d app beschikbaar voor Android waarmee u een paar simpele zaken zou kunnen regelen zoals het saldo op uw kaart bekijken. De app is echter zeer basaal en kan niet op veel enthousiasme van de gebruikers rekenen. In de reviews op Google Play krijgt de app slechts 1.8 sterren van de gebruikers.

pay2d app

U kunt het beheer van de kaart ook doen door in te loggen op uw account via de pay2d website vanaf een computer. Inloggen doet u door naar pay2d.nl te gaan en rechtsboven op “Login” te klikken.

Betrouwbaarheid

De pay2d creditcard is de opvolger van de 3V Card die gestopt is in november 2016. Pay2d is een merk van het Britse Wirecard Card Solutions Ltd. Dit is een dochteronderneming van het in 2020 in opspraak geraakte Duitse Wirecard.

Wirecard Card Solutions Ltd was een grote speler op de Europese markt voor prepaid creditcards. Door de problemen bij het moederbedrijf zullen de pay2d kaarten worden ondergebracht bij een nieuwe partij.

Helpdesk

Pay2d beschikt over een Nederlandstalige helpdesk. Heeft u assistentie nodig bij het gebruik van uw kaart, dan kunt u tijdens kantoortijden contact opnemen via e-mail of telefoon.

Waar is pay2d te koop?

U kunt een pay2d kaart kopen bij een winkel bij u in de buurt (2), of online op de website van pay2d.

Wat kost de pay2d kaart?

In de tabel hieronder staan de belangrijkste gebruikskosten van de kaart weergegeven. Bekijk altijd de pay2d website voor het meest actuele en volledige kostenoverzicht:

Kosten
Aanschaf nieuwe kaart: € 10 / Gratis bij virtuele kaart.
Opwaarderen saldo via iDEAL of contant: € 2 per keer
Opwaarderen via bankoverschrijving: € 2 per keer
Betalingen in Euro: Gratis
Betalingen in vreemde valuta: 2.75% per transactie

Alternatieven

Wilt u voordat u tot aanschaf over gaat zien welke alternatieve prepaid creditcards er beschikbaar zijn? Kijk dan eens op deze pagina: