Prepaid VISA Card kopen (VISA Debit)

Een prepaid VISA card kopen geeft toegang tot de wereldwijde betaalmogelijkheden die VISA creditcards bieden, zonder de lastige aanvraagprocedure.

Bij prepaid creditcards wordt geen BKR-toetsing gedaan of naar uw inkomen gekeken. En het aanhouden van een (prepaid) VISA debit card heeft geen nadelige invloed op de hoogte van uw besteedbare inkomen. Handig dus als u bijvoorbeeld een lease-contract of een hypotheek wilt aanvragen.

Bestel een prepaid VISA Card online:

Tip: Wilt u een prepaid creditcard kopen, dan heeft u een ruimere keuze als u ook de prepaid Mastercard kaarten in uw vergelijking meeneemt.

Op dit moment zijn de volgende VISA prepaid kaarten in Nederland verkrijgbaar:

Waar kan je een VISA prepaid card kopen?

Een prepaid creditcard van VISA koopt u het snelst online, direct bij de uitgever van de prepaidkaart:

  1. Klik bij de bovenstaande kaarten op de groene knop “Bekijken” om naar de website van de creditcardmaatschappij te gaan.
  2. Daar bestelt u de kaarten zonder ingewikkelde aanvraagprocedure binnen een paar minuten online.
  3. Na de bestelling ontvangt u uw nieuwe VISA debitcard binnen enkele werkdagen per post thuisgestuurd.

Keuze uit een fysieke kaart en/of een virtuele prepaid VISA

Wilt u direct na het aanvragen online betalingen kunnen doen? Kies dan voor een uitgever waarbij u naast de fysieke kaart ook een virtuele creditcard geleverd krijgt. (Een virtuele creditcard is een creditcard zonder fysieke pas, die alleen voor online aankopen gebruikt kan worden.)

Hoe werkt een prepaid VISA card?

Anders dan bij een gewone creditcard – zoals bijvoorbeeld de VISA World Card – krijgt u bij prepaid cards geen krediet. Uw aankopen worden direct van het saldo op uw card afgeschreven.

Voordat u met de kaart kunt betalen moet u de prepaid card dus opwaarderen.

Dit doet u via een overboeking vanaf uw bankrekening of – als de aanbieder van de card dit ondersteund – via iDEAL.

Betalen werkt hetzelfde als met een reguliere creditcard:

U kunt zowel online aankopen doen als betalen bij offline winkels, hotels en restaurants.

Online aankopen

Gebruikt u de kaart online, kies dan bij het afrekenen voor de optie ‘betalen met VISA creditcard’. Vervolgens vult u de gegevens van uw prepaid kaart in.

Offline betalen

Bij betalen in offline winkels en andere gelegenheden gebruikt u de pas en de bijbehorende pincode.

Bestedingslimiet

De bestedingslimiet van de kaart is afhankelijk van hoeveel geld u op de kaart zet, en een eventueel maximum. De ICS GO Card kunt u bijvoorbeeld maximaal tot €10.000 opladen. Zet u €500 op de kaart, dan is dit uw uitgavenlimiet.

Voordelen en nadelen

Voordelen

  • Het betaalgemak van een creditcard beschikbaar voor iedereen van 18 jaar en ouder. Geen inkomenseis of BKR-check.
  • Geef nooit meer geld uit dan u heeft, een negatief saldo is niet mogelijk.
  • Betaal veilig via het wereldwijde netwerk van VISA.
  • Wereldwijd betalen en geld opnemen.
  • Brede acceptatie: wereldwijd meer dan 30 miljoen betaalpunten, binnen Nederland meer dan 90.000 locaties.

Nadelen

  • In sommige gevallen worden de VISA debit cards minder goed geaccepteerd dan reguliere creditcards. Dit is meestal het geval als er borg betaald moet worden, bijvoorbeeld bij tolwegen, autohuur of bij betaalterminals die geen verbinding met internet hebben.

Kosten

Net als bij gewone creditcards zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de prepaid kaarten. Welke kosten dit zijn en hoeveel dit is verschilt per kaart.

Bij een normale creditcard betaalt u doorgaans een vaste jaarlijkse bijdrage. Bij de prepaid varianten betaalt u meestal naar gebruik, bijvoorbeeld een klein bedrag per keer dat u de kaart opwaardeert. Ook zijn er volledig gratis VISA kaarten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de Bitpanda Card.

Daarnaast zijn er kosten voor o.a. het opnemen van contant geld bij geldautomaten en betalingen in andere valuta dan Euro.

100% acceptatie

Omdat u geen krediet krijgt (u kunt alleen betalen zolang u voldoende saldo op de kaart heeft staan) worden er geen inkomenseisen gesteld aan de aanvrager.

Iedere Nederlander van 18 jaar of ouder kan een card bestellen. Ook als u geen inkomen heeft of negatief geregistreerd staat bij het BKR.

Achtergrond informatie

Een prepaid VISA Card heet technisch gezien een VISA debit card. Maar in Nederland noemen we dit doorgaans een prepaid creditcard.

Momenteel is er geen VISA prepaid creditcard bij Primera of Albert Heijn te koop. Dit was eerder wel het geval met de pay2d card, maar deze is uit het assortiment genomen.

De prepaid VISA kaarten van ICS zijn zijn ook geschikt voor autohuur.

Tip: Bekijk voor de ruimste keuze het overzicht met alle beschikbare debit cards (ook Mastercard).