Revolut

Revolut is een FinTech alternatief voor de traditionele bankrekening. Gebruik deze slimme rekening voor uw dagelijkse bankzaken, of alleen voor de (prepaid) creditcard. Het is aan u.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

 • Prepaid creditcard voor iedereen van 18 jaar of ouder
 • Geen BKR-toetsing of inkomenstoets
 • Grip op uw geld door ingebouwde budgetfuncties en statistieken
 • Profiteren van voordelige wisselkoersen
 • Online aanmelden binnen enkele minuten

Minpunten

 • Klantenservice Engelstalig
 • Geschillen moeten in het Engels worden behandeld
 • Relatief lage limieten voor contante opnames

Wat is Revolut?

Revolut is een FinTech-bedrijf met hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk dat financiële diensten aanbiedt.

Met hun Europese bankvergunning mogen ze bankdiensten aanbieden in de Europese Unie, maar ze vinden zichzelf geen bank in de klassieke betekenis van het woord.

De prepaid kredietkaart en de lage kosten voor internationale betalingen zijn twee belangrijke pluspunten om eventueel (een deel van) uw bankzaken bij Revolut onder te brengen.

Bankieren gebeurt via de Revolut app of de website, er zijn geen kantoren waar u langs kunt gaan om uw zaken te regelen. De bankrekening van Revolut onderscheidt zich van traditionele bankrekeningen door de intelligente tools om uw geld te beheren, en de goedkopere algemene gebruikskosten in vele omstandigheden. Dit laatste wordt wel sterk beinvloed door welke diensten u gebruikt en hoeveel.

Revolut is zowel beschikbaar voor particulieren als zakelijk.

Is Revolut een bank?

In de brede zin van het woord mag Revolut Bank worden gezien als bank, u kunt hier een (gratis) IBAN rekening aanhouden en met uw geld betalen via een Mastercard, VISA of Maestro pas (pinpas).

Toch opereert Revolut op dit moment technisch gezien nog niet als bank. Hoewel ze beschikken over een banklicentie maken ze hier nog niet gebruik van. Geld dat u stalt op een Revolut rekening wordt bewaard op een derdengelden rekening bij een andere bank.

In het Verenigd Koninkrijk staat het bedrijf geregistreerd als e-money instelling, ofwel een organisatie voor online / elektronisch geld. Hiermee wordt de licentie verkregen, waarmee het toegestaan is om financiële services te verlenen als verlening of aanvulling op bestaande diensten van een reguliere bank.

Revolut card

De Revolut card zal voor veel Nederlandse gebruikers een doorslaggevend argument zijn om een Revolut account te openen.

Hiermee krijgt u namelijk op heel eenvoudige wijze de mogelijkheid voor creditcard betalingen. Geen lastige aanvraagprocedure of inkomenseisen, maar wel wereldwijd betalen.

Wat is de Revolut Card?

Revolut Mastercard of VISA prepaid

De Revolut card is een prepaid creditcard, in de vorm van een Mastercard of een Visa card, waarmee u wereldwijd betalingen kunt doen. Betalingen worden direct van het tegoed op uw Revolut rekening afgeschreven.

Hierdoor is een BKR-toetsing of inkomenstoets niet nodig en komt u nooit aan het einde van de maand voor vervelende verassingen te staan.

Naast de fysieke pas kunt u ook gebruik maken van virtuele kaarten. Deze kunt u zelf aanmaken vanuit de Revolut app.

Virtuele kaarten

De virtuele creditcards zijn slechts goed voor één online betaling, waarna de geldigheid komt te vervallen. Dit maakt ze extra veilig.

Maestro betaalpas

Revolut Maestro pas

In Nederland kan een Revolut Maestro betaalpas aangevraagd worden, dit is het type pas dat wij als de welbekende pinpas kennen. Dit is handig omdat veel winkels in Nederland geen creditcardbetalingen accepteren.

Als u besluit Revolut te gebruiken voor uw dagelijkse bankzaken dan is deze pas dus een zeer welkome aanvulling.

Revolut card aanvragen

Het aanvragen van een Revolut account inclusief de prepaid creditcard gaat volledig online en kost meestal niet meer dan enkele minuten:

 1. Ga naar de website van de Revolut Bank en klik op ‘Aanmelden’.
 2. Voer uw telefoonnummer in om een link te ontvangen waarmee de app geinstalleerd kan worden.
 3. Na installatie opent u de app en doorloopt u het aanmeldproces.

Revolut werkt direct nadat uw aanmelding is goedgekeurd. De Mastercard of VISA card ontvangt u binnen enkele dagen per post.

U kunt de kaart wel al direct na het aanmelden gebruiken voor online betalingen.

Uiteraard moet u wel eerst geld overboeken naar uw Revolut account:

Opwaarderen

Uw prepaid creditcard kan heel eenvoudig online worden opgewaardeerd. Dit kan via iDEAL of door een bedrag over te maken vanaf uw huidige bankrekening.

Betalen

Betalen met de Revolut Mastercard of VISA card kan waar creditcardbetalingen worden geaccepteerd.

Als u ook een Maestro pinpas aanvraagt dan betaalt u hiermee zoals u gewend bent van uw bankrekening bij een van de Nederlandse banken.

Beide type kaarten ondersteuning contactloos betalen.

Eigenschappen van de Revolut bankrekening

De Revolut bankrekening komt met tal van slimme snufjes die het beheren van uw geld makkelijker moeten maken.

Zo krijgt u automatisch inzicht in uw uitgaven door de ingebouwde uitgaven analyse, is het mogelijk om spaarpotjes voor verschillende doelen aan te maken en loopt u nooit meer kortingen mis op uw aankopen met de ingebouwde Revolut Shopper functie.

Wie vaak in het buitenland is – of bij buitenlandse webwinkels koopt – zal de mogelijkheid om vreemde valuta tegen de interbancaire wisselkoers te verkrijgen vermoedelijk wel waarderen.

Grip op uw geld met automatische budget functie

Uitgaven analyse

De dagelijkse boekhouding is niet altijd eenvoudig. Alle transacties die u met Revolut doet worden automatisch in categorieën geplaatst.

In de app ziet u hierdoor in één oogopslag welke uitgaven u heeft en op welke manieren u nog kunt besparen op uw uitgaven.

Daarnaast is het mogelijk om per categorie een bestedingsruimte in te stellen. U krijgt een notificatie wanneer u over een limiet heen gaat.

Pockets en Vaults

Pockets en Vaults

Binnen uw Revolut rekening kunt u geld verdelen in zogenaamde Pockets. Dit zijn eigenlijk gewoon losse IBAN rekeningen die u kunt aanmaken en toekennen aan één speciaal doel.

Bijvoorbeeld om reserveringen op te maken voor grote terugkerende kosten of je budget voor de boodschappen.

Daarnaast zijn er Vaults, hiermee kan je spaardoelen instellen. Door voor elk doel een aparte Vault aan te maken is het eenvoudig om bij te houden hoe het met de vorderingen voor een spaardoel gaat.

Beheer uw abonnementen

Abonnementen die worden afgeschreven van uw Revolut rekening worden allemaal overzichtelijk bij elkaar weergegeven in de app.

U kunt ze hier met één klik verwijderen als u ze niet meer nodig heeft.

Revolut op reis

Revolut biedt goedkope betalingen in het buitenland

Gaat u op vakantie naar een land waarin wordt betaald met vreemde valuta? Dan is het gebruik van een reguliere pinpas vaak kostbaar, omdat er kosten voor het wisselen in rekening worden gebracht. De zogenaamde koersopslag.

In veel gevallen betaalt u ook een vast bedrag per transactie, nog bovenop de wisselkoers.

Bij Revolut is dit niet het geval. U kunt wereldwijd in 150 verschillende vreemde valuta betalen tegen de echte wisselkoers, zonder opslag.

Houd wel rekening met de limieten voor contante opnames. Deze liggen relatief laag.

Verzekeringen

Afhankelijk van het abonnement dat u kiest kunt u gebruik maken van verschillende aanvullende verzekeringen. Voor alle verzekeringen geldt dat een claim indienen in het Engels moet.

Heb je al een reisverzekering, dan is de Revolut reisverzekering overbodig

De volgende verzekeringen zijn beschikbaar:

 •  Vluchtvertraging
 • Vertraagde of vermiste bagage
 • Medische reisverzekering (incl. wintersport)
 • Ticketbescherming bij evenemententickets
 • Retourbescherming
 • Aankoopverzekering bij ongeval of diefstal
 • Een korting van 20 procent op een apparatenverzekering

Revolut app

De Revolut app is het kloppend hart van bankieren bij Revolut. Vanuit de app beheert u al uw bankzaken en heeft u toegang tot alle functies.

Hier beheert u de veiligheidsinstellingen van uw betaalpassen, zet u verzekeringen aan of uit en handelt u in de edelmetalen goud en zilver.

Maar simpelweg geld overmaken naar iemand anders doet u hier met een paar tikken op uw scherm.

Ondersteuning voor iDEAL

Sinds januari 2021 is Revolut aangesloten op iDEAL. (1)

U kunt via iDEAL zowel geld overmaken vanaf uw oude bankrekening naar uw nieuwe Revolut rekening als betalingen doen vanaf de laatstgenoemde.

Deals via Revolut Shopper

Revolut Shopper gaat automatisch op zoek naar kortingen voor uw aankopen. Dit werkt via een browserplugin.

Als u op uw computer waarop deze plugin is geinstalleerd iets aan een winkelmandje toevoegd bij een webshop, worden er automatisch kortingscodes aan toegevoegd als deze beschikbaar zijn.

Kosten

Particuliere klanten kunnen kiezen uit vier verschillende tariefplannen voor de diensten van Revolut Bank:

Standaard €0,- p/m
Plus €2,99 p/m
Premium €7,99 p/m
Metal €13,99 p/m

Bij de duurdere plannen krijgt u de beschikking over meer functionaliteiten en ruimere limieten.

Veiligheid

Revolut beschikt over een Europese banklicentie en staat geregistreerd in EU-lidstaat Litouwen. De meeste diensten worden echter uitgevoerd onder de e-Money licentie die is uitgegeven door de Britse Financial Conduct Authority.

Binnen de Revolut app kunt u zelf de veiligheidsinstellingen van uw rekening aanpassen. Zo is het mogelijk om uw betaalpassen te blokkeren of deblokkeren of kunt u eenmalige virtuele cards aanmaken.

Van elke transactie krijgt u een notificatie. Klopt er iets niet, dan kunt u direct actie ondernemen.

Uw Revolut tegoeden staan op een derdengeldenrekening bij een reguliere bank, waardoor dit vermogen niet kan worden aangesproken in het geval van een faillissement ven Revolut.

Alternatieven

Vergelijkbare diensten zijn bunq en Openbank.