Revolut Debit Card Gratis Mastercard met 100% acceptatie

Revolut
v.a. € 0,- p/m
 • Betalen waar creditcards worden geaccepteerd
 • Geen inkomenseis
 • Incl. FinTech betaalpakket
Revolut Card

De Revolut Mastercard is een debit card die geleverd wordt samen met een slimme rekening voor uw dagelijkse bankzaken.

U kunt deze gratis Revolut rekening gebruiken als vervanging van uw huidige bankrekening, of complementair als u alleen behoefte heeft aan de functionaliteiten van de Revolut kaart.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

 • Gratis prepaid creditcard voor iedereen van 18 jaar of ouder
 • Geen BKR-toetsing of inkomenseis
 • Grip op uw geld door ingebouwde budgetfuncties en statistieken
 • Betalen in vreemde valuta met voordelige wisselkoersen
 • Inclusief virtuele kaart

Minpunten

 • Klantenservice Engelstalig
 • Geschillen moeten in het Engels worden behandeld
 • Relatief lage limieten voor contante opnames

Wat is Revolut?

Revolut is een FinTech-bedrijf met hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk dat financiële diensten voor consumenten en zakelijke klanten aanbiedt.

Het bedrijf beschikt over een bankvergunning van de Europese Centrale Bank, waarmee ze bankdiensten mogen aanbieden in de hele EU.

Bankieren gebeurt via de Revolut app of de website, er zijn geen kantoren waar u langs kunt gaan om uw zaken te regelen.

Is Revolut een bank?

In de brede zin van het woord mag Revolut Bank worden gezien als bank: u kunt hier een (gratis) IBAN rekening aanhouden en met uw geld betalen via een Mastercard debit of VISA debit pas.

Toch opereert Revolut op dit moment technisch gezien nog niet als bank. Hoewel ze beschikken over een banklicentie maken ze hier (nog) geen gebruik van. Geld dat u stalt op een Revolut bankrekening wordt bewaard op een derdengeldenrekening bij een andere bank.

Het bedrijf staat in het Verenigd Koninkrijk geregistreerd als e-money instelling, ofwel een organisatie voor online/elektronisch geld. Hiermee wordt de licentie verkregen, waarmee het toegestaan is om financiële diensten te verlenen als vervanging of aanvulling op bestaande dienstverlening van een reguliere bank.

Revolut Debit Card

De Revolut Card zal voor veel Nederlandse gebruikers een doorslaggevend argument zijn om een Revolut account te openen.

Hiermee krijgt u namelijk op heel eenvoudige wijze toegang tot creditcard betalingen. Geen lastige aanvraagprocedure of inkomenseisen, maar wel wereldwijd betalen overal waar Mastercard of VISA wordt geaccepteerd.

Wat is de Revolut Card?

Revolut prepaid creditcard

De Revolut Card is een prepaid creditcard, in de vorm van een Mastercard of een Visa kaart, waarmee u wereldwijd betalingen kunt doen.

Betalingen worden direct afgeschreven van het tegoed dat u zelf op de bijbehorende bankrekening moet zetten.

Omdat u dus altijd met uw eigen geld betaalt is een BKR-toetsing of inkomenstoets niet nodig en komt u nooit aan het einde van de maand voor vervelende verrassingen te staan.

Virtuele kaart

Virtuele kaart


Naast de fysieke pas kunt u ook gebruik maken van een virtuele Revolut creditcard. Deze kunt u aanmaken vanuit de Revolut app.

De virtuele creditcards zijn slechts goed voor één online betaling, waarna de geldigheid komt te vervallen. Dit maakt online aankopen doen extra veilig: mochten uw kaartgegevens worden buitgemaakt bij een hack of datalek van de webshop, dan zijn ze dus toch al verlopen.

Voor een volgende betaling maakt u simpelweg weer een nieuwe virtuele kaart aan in de app.

Metal Card

De Revolut Metal Card is een Mastercard of VISA kaart gemaakt van staal. Naast de luxe en duurzame uitstraling ontvangt u ook nog eens tot 1% cashback op de betalingen die u met deze kaart doet.

Revolut creditcard aanvragen

Revolut aanvragen inclusief bankrekening en de prepaid creditcard gaat volledig online en kost ongeveer 5 minuten:

 1. Ga naar de website van de Revolut en klik op ‘Aanmelden’.
 2. Voer uw telefoonnummer in om een link te ontvangen waarmee de app geïnstalleerd kan worden vanuit de Google Play Store of de Apple Appstore.
 3. Na installatie opent u de app en doorloopt u het aanmeldproces.

Revolut werkt direct nadat uw aanmelding is goedgekeurd. De Mastercard of VISA card ontvangt u binnen enkele dagen per post.

U kunt wel al meteen na het aanmelden de virtuele creditcard gebruiken voor online betalingen.

Omdat het een prepaid creditcard is moet u uiteraard wel eerst geld overboeken naar uw Revolut account. Dit doet u zo:

Opwaarderen

Uw prepaid creditcard kan heel eenvoudig online worden opgewaardeerd. Vanuit de app kunt u een iDEAL starten of u kunt een bedrag overmaken vanaf uw huidige bankrekening.

Kiest u voor opwaarderen met iDEAL, dan staat het tegoed direct op uw kaart. Al u geld overmaakt via een bankoverschrijving duurt dit meestal maximaal 1 werkdag.

Betalen

Betalen met de Revolut Mastercard of VISA card kan wereldwijd online en offline waar creditcardbetalingen worden geaccepteerd.

Bij online betalingen kiest u tijdens het afrekenen voor de optie ‘Betalen met creditcard’. Bij offline betalingen gebruikt u de fysieke kaart in combinatie met de pincode. Ook kunt u de kaart koppelen aan Google Pay of Apple Pay.

De bestedingslimiet van de kaart is gelijk aan het saldo dat u zelf op de kaart heeft gezet. U krijgt tenslotte geen krediet zoals bij een reguliere creditcard.

Tot voor kort leverde Revolut een apart Maestro pas voor Nederlandse klanten, maar inmiddels kunt u overal betalen met de Mastercard of VISA debit en is een aparte Maestro pas niet meer nodig.

De kaarten bieden ondersteuning voor contactloos betalen.

Eigenschappen van de Revolut bankrekening

De Revolut bankrekening komt met tal van slimme snufjes die het beheren van uw geld makkelijker moeten maken.

Zo krijgt u automatisch inzicht in uw uitgaven door de ingebouwde uitgaven analyse, is het mogelijk om spaarpotjes voor verschillende doelen aan te maken en loopt u nooit meer kortingen mis op uw aankopen met de ingebouwde Revolut Shopper functie.

Wie vaak in het buitenland is – of bij buitenlandse webwinkels koopt – zal de mogelijkheid om vreemde valuta tegen de interbancaire wisselkoers te verkrijgen vermoedelijk wel waarderen.

Hieronder volgt een greep uit de belangrijkste functies:

Grip op uw geld met automatische budget functie

Uitgaven analyse

De dagelijkse boekhouding is niet altijd eenvoudig. Alle transacties die u met Revolut doet worden automatisch in categorieën geplaatst.

In de app ziet u hierdoor in één oogopslag welke uitgaven u heeft en op welke manieren u nog kunt besparen op uw uitgaven.

Daarnaast is het mogelijk om per categorie een bestedingsruimte in te stellen. U krijgt een notificatie wanneer u over een limiet heen gaat.

Pockets en Vaults

Pockets en Vaults

Binnen uw Revolut rekening kunt u geld verdelen in zogenaamde Pockets. Dit zijn eigenlijk gewoon losse IBAN spaarrekeningen die u kunt aanmaken en toekennen aan één speciaal doel.

Bijvoorbeeld om reserveringen op te maken voor grote terugkerende kosten of als budget voor de boodschappen.

Daarnaast zijn er Vaults, hiermee kunt u spaardoelen instellen. Door voor elk doel een aparte Vault aan te maken is het eenvoudig om bij te houden hoe het met de vorderingen voor een spaardoel gaat. Een aparte spaarrekening voor elk spaardoel.

Beheer uw abonnementen

Abonnementen die worden afgeschreven van uw Revolut betaalrekening worden allemaal overzichtelijk bij elkaar weergegeven in de app.

U kunt ze hier met één klik verwijderen als u ze niet meer nodig heeft.

Revolut op reis

Revolut biedt goedkope betalingen in het buitenland

Gaat u op vakantie naar een land waarin wordt betaald met vreemde munt? Dan is het gebruik van een reguliere pinpas vaak kostbaar omdat er kosten voor het geld wisselen in rekening worden gebracht. De zogenaamde koersopslag.

In veel gevallen betaalt u ook een vast bedrag per transactie, nog bovenop de wisselkoers.

Bij Revolut is dit niet het geval. U kunt wereldwijd in 150 verschillende vreemde valuta betalen tegen de echte wisselkoers, zonder koersopslag. Het maakt niet uit of u online met een virtuele kaart in Dollars betaalt of met de fysieke betaalpas op het strand in Thaise Baht afrekent. Voor vertrek naar het buitenland geld wisselen is niet meer nodig.

Houd wel rekening met de limieten voor contante opnames bij een geldautomaat. Deze liggen relatief laag. Daarboven betaal je per opname een extra bedrag.

Verzekeringen

Afhankelijk van het abonnement dat u kiest kunt u gebruik maken van verschillende aanvullende verzekeringen.

Let op: Voor alle verzekeringen geldt dat een claim indienen in het Engels moet.
Heb je al een reisverzekering, dan is de Revolut reisverzekering overbodig

De volgende verzekeringen zijn beschikbaar:

 • Vluchtvertraging
 • Vertraagde of vermiste bagage
 • Medische reisverzekering (incl. wintersport)
 • Ticketbescherming bij evenemententickets
 • Retourbescherming
 • Aankoopverzekering bij ongeval of diefstal
 • Een korting van 20 procent op een apparatenverzekering

Revolut app

De Revolut app is het kloppend hart van bankieren bij Revolut. Vanuit de app beheert u al uw bankzaken en heeft u toegang tot alle functies.

Hier beheert u de veiligheidsinstellingen van uw betaalpassen, zet u verzekeringen aan of uit en handelt u in aandelen of de edelmetalen goud en zilver.

Maar ook simpelweg geld overmaken naar iemand anders doet u hier met een paar tikken op uw scherm.

Ondersteuning voor iDEAL

Sinds januari 2021 is Revolut aangesloten op iDEAL. (1)

U kunt via iDEAL zowel geld overmaken vanaf uw oude bankrekening naar uw nieuwe Revolut rekening als betalingen doen vanaf de laatstgenoemde.

Deals via Revolut Shopper

Revolut Shopper gaat automatisch op zoek naar kortingen voor uw aankopen. Dit werkt via een browser plugin.

Als u op uw computer waarop deze plugin is geïnstalleerd iets aan een winkelmandje toevoegt bij een webshop, worden er automatisch kortingscodes aan toegevoegd als deze beschikbaar zijn.

Kosten

Particuliere klanten kunnen kiezen uit vier verschillende tariefplannen voor de diensten van Revolut Bank:

Standaard€0,- p/m
Plus€2,99 p/m
Premium€9,99 p/m
Metal€18,99 p/m

Bij de duurdere plannen krijgt u de beschikking over meer functionaliteiten en ruimere limieten. Het gratis Standaard abonnement is voldoende als u alleen op zoek bent naar een creditcard naast uw huidige betaalrekening.

Veiligheid

Revolut beschikt over een Europese banklicentie en staat geregistreerd in EU-lidstaat Litouwen. De meeste diensten worden echter uitgevoerd onder de e-Money licentie die is uitgegeven door de Britse Financial Conduct Authority.

Binnen de Revolut app kunt u zelf de veiligheidsinstellingen van uw rekening en debetkaart aanpassen. Zo is het mogelijk om uw betaalpassen te blokkeren of deblokkeren of kunt u eenmalige virtuele cards aanmaken.

Van elke transactie krijgt u een notificatie. Klopt er iets niet, dan kunt u direct actie ondernemen.

Uw Revolut tegoeden staan op een derdengeldenrekening bij een reguliere bank, waardoor dit vermogen niet kan worden aangesproken in het geval van een faillissement ven Revolut.

Alternatieven

Vergelijkbare diensten zijn bunq en Openbank.