5x Geld besparen met een debit card

Een debit card is een handige manier om betalingen te doen, maar veel mensen realiseren zich niet dat ze ook geld kunnen besparen door slim gebruik te maken van hun debit card.

In dit artikel bespreken we enkele manieren waarop u geld kunt besparen met uw debit card.

Gebruik cashback-programma’s

Bij sommige debit cards kunt u deelnemen aan cashback-programma’s waarmee u geld terugkrijgt bij bepaalde aankopen. Bijvoorbeeld bij aankopen bij supermarkten, benzinestations of webshops. Het is de moeite waard om te kijken of uw debit card zo’n programma aanbiedt en hoe u hier gebruik van kunt maken.

O.a. Revolut en Skrill bieden een cashback programma op uw betalingen.

Korting als u met uw kaart betaalt

Een andere manier waarop u geld kunt besparen met een debit card zijn exclusieve kortingen. U krijgt deze kortingen als u betaalt met de kaart bij aangesloten partnerbedrijven. Dit is een extra voordeel voor consumenten die hun debitcard vaak gebruiken. Deze kortingen kunnen variëren van kleine kortingen op aankopen tot grote kortingen bij bepaalde aanbieders. Door slim gebruik te maken van deze kortingen, kunt u nog meer besparen op uw uitgaven.

Een voorbeeld van een debit card die kortingen biedt is de Openbank R42 Mastercard. U ontvangt hiermee bijvoorbeeld 10% korting bij Booking.com.

Bespaar op betalingen in vreemde valuta

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een debit card is dat sommige kaarten geen of een zeer lage koersopslag rekenen, zowel voor betalingen in het buitenland als online in vreemde valuta.

Dit kan een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen in vergelijking met het gebruik van contant geld of creditcards. Als u vaak op reis gaat naar het buitenland of regelmatig online aankopen doet in vreemde valuta, is het verstandig om te kijken naar debitcards die geen of lage wisselkoerskosten rekenen. Hierdoor kunt u de kosten van uw reis of aankopen verminderen en uw budget beter beheren.

Met de debit card van Bunq betaalt u zeer voordelig in vreemde valuta.

Bespaar op de kosten van de kaart

Een ander voordeel van het gebruik van een debit card in plaats van een reguliere creditcard is dat sommige aanbieders debit cards uitgeven zonder jaarlijkse kosten. Dit in tegenstelling tot creditcards waarbij momenteel geen volledig gratis creditcard te krijgen is.

Door gebruik te maken van een debit card zonder jaarlijkse kosten, kunt u een aanzienlijk bedrag besparen aan kosten op jaarbasis. Het is wel belangrijk om te controleren of er geen andere verborgen kosten zijn zoals bijvoorbeeld transactiekosten of limieten. Door goed te vergelijken en te kiezen voor een debit card zonder jaarlijkse kosten, kunt u uw geld beter besparen en beheren.

Bij Revolut kunt u een volledige gratis Mastercard debit of VISA debit card aanvragen.

Met een debit card betaalt u geen rente

Tot slot heeft het gebruik van een debitcard in plaats van een creditcard als voordeel is dat u nooit meer geld kunt uitgeven dan u op dat moment daadwerkelijk heeft. Bij creditcards  leent u geld dat u aan het einde van de maand of verspreid over meerdere maanden terug moet betalen. Hierdoor kunt u makkelijker in de schulden kunt raken.

Door gebruik te maken van een debit card, worden uw uitgaven automatisch beperkt tot het bedrag dat u op uw bankrekening heeft staan. Hierdoor kunt u uw uitgaven beter beheren en voorkomt u dat u in de schulden raakt. Zo voorkomt u dat u onnodig rente betaalt over het uitstaande bedrag.

Vergelijk aanbieders

Er zijn veel verschillende aanbieders van debit cards, dus het is de moeite waard om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken voordat u een keuze maakt. Kijk bijvoorbeeld naar de kosten, de mogelijkheden en de extra’s die worden aangeboden.

Meer informatie