Gratis prepaid creditcard aanvragen

Met de opkomst van zogenaamde internet banken zoals N26, bunq, Openbank of Revolut is de gratis prepaid creditcard aan een opmars begonnen in Nederland.

En dat is niet zo gek als je bedenkt dat creditcard gebruik in ons land een stuk lager is dan in de landen om ons heen.

De Beste Gratis Prepaid Creditcards

Is gratis echt gratis?

Hoewel gratis in de meeste gevallen niet bestaat, zijn de prepaid creditcards die de nieuwe FinTech banken op de markt hebben gebracht toch echt gratis te gebruiken.

Hoe kan dit?

Een nieuwe bank heeft klanten nodig, een gratis prepaid creditcard uitbrengen is een goede manier om dat doel snel te bereiken.

Ook kunt u meestal tegen betaling extra diensten of mogelijkheden aan uw prepaid creditcard toevoegen.

Daarnaast kunnen deze banken hun diensten goedkoper leveren doordat ze volledig digitaal werken en geen filialen aanhouden.

Hoe werkt een gratis prepaid creditcard?

Met een prepaid creditcard kunt u betalen zoals met een gewone creditcard, met als verschil dat u de creditcard eerst met uw eigen geld moet opwaarderen. U kunt er alleen mee betalen zolang u ervoor zorgt dat er voldoende saldo op de kaart staat.

Prepaid creditcard aanvragen

Een prepaid creditcard aanvragen kan in de meeste gevallen binnen enkele minuten vanaf uw computer of telefoon.

Uw identiteit wordt digitaal geverifiëerd door middel van een scan van uw identiteitsbewijs en een selfie.

Na aanvraag krijgt u de kaart binnen enkele dagen thuisgestuurd.

U kunt kiezen uit prepaid Mastercard of Visa prepaid.

Anders dan bij een creditcard hoeft u bij het aanvragen van een prepaid creditcard geen bewijs van inkomen te overleggen. Ook wordt er geen BKR-toetsing gedaan.

Opwaarderen

Voordat u de eerste keer kunt betalen met uw nieuwe prepaid creditcard, moet u deze opwaarderen. Hoe dit in zijn werk gaat verschilt per bank, maar gebruikelijk is overboeking of iDEAL.

Bij de meeste moderne prepaid cards krijgt u ook een gratis bankrekening waar u het geld voor uw kaart op zet. Bij betalingen die u met de prepaid creditcard doet wordt het bedrag van deze rekening afgeschreven.

Betalen

Als u online wilt betalen met uw prepaid creditcard, kiest u voor ‘Betalen met creditcard’. Vul hier de gegevens van uw prepaid creditcard in.

Bij offline betalingen stopt u de pas in de betaalautomaat en maakt u gebruik van de pincode.

Kosten

Een gratis prepaid creditcard is gratis in gebruik, toch is het goed om voordat u een keuze maakt de kosten te vergelijken. Want hoewel u bij normaal gebruik daadwerkelijk niets hoeft te betalen, kunnen sommige handelingen wel in rekening worden gebracht.

Denk hierbij aan contant geld opnemen. Dit is vaak een aantal keer per maand kosteloos, daarna wordt er een bedrag per keer in rekening gebracht.

Ook betaalt u bij sommige kaarten eenmalig de verzendkosten.

Aanvragen

Vind de beste prepaid creditcard met de vergelijker:

Nu vergelijken