ICS GO Card

De ICS GO Card is een VISA prepaid creditcard die voor de meest uiteenlopende zaken gebruikt kan worden. De kaart wordt uitgegeven door ICS Cards, een dochteronderneming van ABN Amro.

Omdat het een VISA prepaid creditcard (debit card) betreft, is het noodzakelijk om eerst een bedrag op de ICS GO Card te storten voordat u er mee kunt betalen. De belangrijkste voordelen hiervan zijn:

 • Het is niet mogelijk om geld uit te geven dat u op dat moment niet heeft. Roodstand en hoge rekeningen worden dan ook effectief voorkomen.
 • Geen inkomenseis. Iedereen van 18 jaar en ouder kan de kaart aanvragen.
 • Overal betalen waar VISA creditcards worden geaccepteerd.

Wij vertellen u graag meer over wat u mag verwachten van de ICS GO Card.

Pluspunten en minpunten

Pluspunten

 • U kunt geen negatief saldo opbouwen
 • Er is geen sprake van maandelijkse kosten
 • U kunt een beroep doen op een Nederlandstalige support
 • De ICS GO Card is geschikt voor autoverhuur
 • U krijgt automatisch een aankoopverzekering voor 180 dagen

Minpunten

 • De ICS GO Card heeft een geldigheidsduur van 3 jaar
 • Het is niet mogelijk om de GO Card te verlengen (u kunt wel een nieuwe aanvragen)
 • Aan opwaarderen van de kaart zijn kosten verbonden

Wat is de ICS GO Card?

Wat is de ICS GO Card?

De ICS GO Card is in de basis volledig gelijk aan een VISA creditcard, maar er is wel een belangrijk verschil:

 • Een VISA creditcard maakt het mogelijk om eerst geld uit te geven, waarna u dit betaalt.
 • Bij de GO Card werkt dit andersom. U betaalt eerst, waarna u de card kunt gebruiken.

Het is dan ook een VISA prepaid creditcard. Dit betekent dat u eerst zelf geld op de kaart moet zetten, door middel van opwaarderen, waarna u ermee kunt betalen. Is het saldo op de ICS GO Card op, dan kunt u niet meer met de VISA prepaid creditcard betalen. Er moet dan eerst opnieuw worden opgewaardeerd. U kunt met de ICS Card overal betalen waar een VISA creditcard wordt geaccepteerd.

Hoe werkt de ICS GO Card?

1. Aanvragen

U kunt de ICS GO Card heel eenvoudig online aanvragen. Omdat het een VISA prepaid creditcard betreft, waarmee het opbouwen van een negatief saldo niet mogelijk is, vindt er geen BKR-toets of inkomenstoets plaats. Iedereen boven de 18 jaar kan de GO Card daarom aanvragen.

Na aanvraag ontvangt u de ICS GO Card binnen maximaal 5 werkdagen per post.

Aanvraag ICS GO Card
In 4 stappen van aanvraag naar eerste betaling.

2. Opwaarderen

Na ontvangst kunt u direct een opwaardering doen. Dit bedrag komt op uw VISA prepaid creditcard te staan. Opwaarderen doet u eenvoudig middels iDEAL of een overboeking. Het maximale bedrag dat u aan saldo op de VISA prepaid creditcard mag hebben is 10.000 euro.

3. Betalen

De ICS GO Card wordt gebruikt als een gewone creditcard. U kunt er dus mee pinnen en voor online betalingen hoeft u enkel de kaartgegevens in te vullen.

Door iedereen aan te vragen, ongeacht financiële situatie

Het is niet voor iedereen mogelijk om een creditcard aan te vragen, maar het is wel voor iedereen – boven de 18 jaar – mogelijk om een VISA prepaid creditcard aan te vragen.

Er worden geen toetsen van inkomen of openstaande schulden bij het BKR gedaan. Dit heeft te maken met het feit dat er geen negatief saldo kan worden opgebouwd.

Geen inkomenstoets nodig.

U waardeert de VISA prepaid creditcard zelf op, met uw eigen geld, en dit eigen geld kunt u vervolgens met de ICS GO Card weer uitgeven zoals u wilt. Er is dus totaal geen geld van derden bij betrokken, waardoor de verstrekker geen enkel risico loopt.

U kunt dus ook een GO Card aanvragen wanneer u een laag of helemaal geen inkomen heeft.

Extra’s

Er zijn natuurlijk meerdere soorten prepaid creditcards. De ICS GO Card biedt wel enkele voordelen, in de vorm van extra’s, welke niet worden geboden door de meeste andere prepaid creditcards. Zo is er een aankoopverzekering en een bijbehorende aflevergarantie.

Aankoopverzekeringen

Wanneer u met de ICS GO Card een aankoop doet, dan geldt in de meeste gevallen dat u hier extra bescherming over krijgt middels de aankoopverzekering.

Dit betekent dat de aankoop verzekerd is tegen schade, diefstal of verlies voor de duur van maximaal 180 dagen. Hier hoeft u niets voor te doen. Dit gaat automatisch.

Daarnaast profiteert u van een aflevergarantie. Wanneer u online een bestelling heeft geplaatst, en de bestelling wordt niet bij u afgeleverd, dan zorgt ICS ervoor dat de betaling aan de betreffende verkoper ongedaan wordt gemaakt. Dit betekent dat u uw geld terug ontvangt op de VISA prepaid creditcard.

Kosten

Er zijn kosten verbonden aan het aanvragen en het gebruik van de ICS GO Card.

U moet rekening houden met eenmalige kosten van 65 euro, hierna is de kaart 3 jaar geldig. Hier staat tegenover dat u geen vaste maandelijkse kosten heeft. Maakt u geen gebruik van de VISA prepaid creditcard, dan maakt u dus ook geen kosten.

Betalingen in euro’s met de ICS Card zijn gratis en voor betalingen in een vreemde valuta betaalt u een koersopslag van 2 procent.

Per opwaardering van de kaart betaalt u een bedrag van 1 euro. Voor een papieren rekeningoverzicht betaalt u een bedrag van 1,50 euro. Wilt u een bedrag van de VISA prepaid creditcard opnemen? Dan betaalt u 4 procent over het bedrag dat u wilt opnemen.

De belangrijkste kosten

Eenmalige aanschaf:€65
Betalingen in Euro:GRATIS
Betalingen in vreemde valuta:2% koersopslag
Opwaarderen:€1 per keer

Kosten kunnen veranderen. Voor een actueel kostenoverzicht kunt u altijd op de website van ICS terecht.

Aanvragen

U kunt de ICS GO Card via de website van ICS aanvragen:

 1. Ga naar de GO Card website.
 2. Doorloop het online aanvraagproces en betaal de eenmalige kosten voor de VISA prepaid creditcard. Dit kan eenvoudig via iDEAL.
 3. Na afronding heeft u de card binnen maximaal 5 werkdagen in huis.