Een prepaid creditcard kopen in Albert Heijn. Is dat mogelijk?

Nee, een prepaid creditcard kopen bij Albert Heijn is op dit moment niet mogelijk.

Lees hieronder wat de alternatieven zijn:

Alternatieven voor het kopen van een prepaid kaart bij de AH

Er zijn in Nederland meerdere aanbieders van prepaid creditcards (ook wel debit cards) actief. Deze kaarten bestelt u online, via de website van de aanbieder. Meestal is dit binnen enkele minuten geregeld.

Er zijn zowel prepaid Mastercard of VISA cards verkrijgbaar. De grootste verschillen tussen deze prepaid cards zitten in de kosten en eventuele extra’s. Dit zijn bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen of de mogelijkheid om de kaart te gebruiken voor autohuur (dit kan met de ICS GO Card).

➜ Bekijk onze overzichtspagina waarop u de verkrijgbare kaarten kunt vergelijken.

Tip: direct een prepaid Mastercard of VISA nodig? Kies van voor een virtuele prepaid creditcard, deze is binnen enkele minuten na aankoop actief. Hij kan dan direct gebruikt worden voor online aankopen.

Een prepaid creditcard kopen in een winkel

Een prepaid kaart kopen in een winkel

Tot voor kort was het mogelijk om diverse prepaid creditcards te kopen bij winkels zoals de Albert Heijn, de Primera of de AKO.

Deze kaarten konden meestal worden opgeladen tot maximaal €150.

Inmiddels is het door Europese regelgeving tegen het witwassen van geld niet meer mogelijk om dit type kaarten te kopen.

Paysafecard

De enige kaart die enigszins hierbij in de buurt komt is de paysafecard. Dit is geen echte prepaid creditcard, maar een gesloten betaalsysteem. U kunt hiermee alleen betalen op plekken waar paysafecards worden geaccepteerd. Ook kunt u de kaart met maximaal €50 tegoed opladen.

Met creditcard betalen in de Albert Heijn

Sinds 25 maart 2024 is het ook mogelijk om boodschappen te kopen bij Albert Heijn met een prepaid creditcard of normale creditcard van Mastercard of VISA.

AH Cadeaukaarten

Appie cadeaubon

De enige prepaid cards die u kunt kopen bij de Zaanse grootgrutter zijn cadeaukaarten. Hiermee kan in alle vestigingen worden betaald. De cadeaubonnen zijn niet geschikt voor online betalingen.