Prepaid creditcard anoniem

Wilt u met een prepaid creditcard anoniem betalen? Dan moeten we u helaas teleurstellen:

Er zijn tegenwoordig geen anonieme prepaid creditcards meer verkrijgbaar.

Hieronder leest u wat de anonieme prepaid creditcard de das om heeft gedaan en wat mogelijke alternatieven zijn om toch anoniem aankopen te doen.

Waarom is er geen anonieme prepaid creditcard meer te koop?

Nog niet heel lang geleden kon u in de supermarkt of andere winkels een anonieme creditcard kopen met contant geld. Hiermee kon u (online) betalen zonder dat te herleiden was wie deze betaling deed of waar het geld vandaan kwam. Een volledige anonieme creditcard dus.

Na de aanslagen op 11 september 2001 in New York werd internationaal de jacht op anoniem betalen ingezet zodat het financieren van subversieve activiteiten moeilijker zou worden. Dat hiermee ook de privacy van goedwillende burgers deels verdwijnt werd en wordt voor lief genomen.

In Nederland komt deze wetgeving voort uit de Europese AMLD (Anti Money Laundering Directive (1)) die als doel heeft geldstromen herleidbaar te maken om hiermee witwassen, fraude en het financieren van terrorisme tegen te gaan.

Veelgestelde vragen

Is een prepaid creditcard anoniem?

Nee, een prepaid creditcard is niet anoniem. Als u een prepaid creditcard aanvraagt wordt uw identiteit gecontroleerd. De aanbieders van prepaid creditcards zijn hiertoe wettelijk verplicht.

Is een virtuele prepaid creditcard anoniem?

Nee, een virtuele prepaid creditcard is gekoppeld aan uw identiteit, net als een prepaid creditcard met pas of een reguliere creditcard. Wel zijn er zogenaamde eenmalige virtuele creditcards waarbij u per transactie nieuwe creditcardgegevens krijgt. Hiermee worden uw gegevens bij online aankopen beschermd. De creditcardmaatschappij weet echter wel wat uw gegevens zijn.

Is een creditcard anoniem?

Nee, een anonieme creditcard kopen is niet mogelijk. Er zijn geen aanbieders van anonieme creditcards meer. Anoniem aankopen doen met een creditcard is niet mogelijk.

Is N26 anoniem?

Nee, ook de prepaid Mastercard van N26 is geen anonieme prepaid creditcard. Uw identiteit is bekend bij N26.

Kan je een anonieme prepaid creditcard kopen bij Primera?

Nee, er zijn geen anonieme prepaid creditcards meer te koop bij Primera. Wel kunt u hier nog een paysafecard kopen waarmee u voor kleine bedragen privé aankopen kunt doen.

Anonieme alternatieven

Als u online anoniem wilt betalen – dat wil zeggen, dat de webwinkel waar u iets koopt niet weet wat uw gegevens zijn dan is een virtuele creditcard of crypto valuta uw beste mogelijkheid.

Bij een virtuele creditcard staat niet altijd u naam op de pas. U heeft dan alleen het creditcardnummer, de vervaldatum en de CVV code nodig om te betalen. De Getsby Virtual Black prepaid Mastercard is hiervan een voorbeeld.

Ook met crypto valuta kunt u uw online transacties in relatieve anonimiteit doen. Voor de ontvangende partij is het niet of zeer lastig te achterhalen van wie een transactie afkomstig is.

Bij offline transacties is contant geld nog altijd de beste manier om uw privacy te waarborgen.