ANWB Prepaid Creditcard van Visa

Leden van de ANWB kunnen naast hulp bij pech onderweg ook gebruik maken van vele andere diensten, waaronder (prepaid) creditcards.

Voor wie geen reguliere creditcard wil of voor wie er geen kan krijgen is de ANWB Prepaid Creditcard van Visa een optie om te overwegen.

In deze review leest u wat u met de ANWB Prepaid Creditcard van Visa kunt, en wat de voor en nadelen zijn.

Let op: Op dit moment is de ANWB prepaid creditcard niet leverbaar.

Hoe werkt de ANWB Prepaid Creditcard?

Met de ANWB Prepaid Creditcard kunt u (vrijwel) overal betalen waar Visa creditcards geaccepteerd worden.

Maar anders dan bij een ‘gewone’ creditcard kunt u met een VISA prepaid creditcard alleen betalen als u er eerst zelf geld op heeft gezet.

Dit heeft als voordelen dat…

  • …u nooit meer geld kunt uitgeven dan u heeft (u kunt alleen iets kopen als de kaart een positief saldo heeft)
  • …u geen BKR-toetsing hoeft te doorlopen en geen BKR-notatie krijgt
  • …u de kaart ook bij een laag inkomen of bij geen inkomen kunt aanschaffen

Visa wordt wereldwijd op meer dan 27 miljoen punten geaccepteerd.

Een verschil met een reguliere Visa kaart is dat de prepaid creditcard door de meeste autoverhuurders niet geaccepteerd zal worden.

Mocht u de kaart voor het huren van een auto op vakantie aan willen schaffen, dan kunt u toch beter een reguliere creditcard of een charge card nemen.

Ook kan het zijn dat de ANWB Prepaid Creditcard niet te gebruiken is in vliegtuigen en bij tolwegen.

Opwaarderen

U kunt de prepaid ANWB creditcard opwaarderen door geld over te boeken vanaf uw bankrekening (bijvoorbeeld via internetbankieren).

Bij het overboeken kunt u kiezen tussen een ABN Amro rekening, een ING rekening en een Rabobank rekening. Loopt uw eigen rekening ook bij een van deze banken dan kiest u dezelfde bank zodat de overboeking zo snel mogelijk wordt verwerkt.

Wat kost de ANWB Prepaid Creditcard?

Aan het gebruik van de prepaid ANWB Visa kaart zijn kosten verbonden. We hebben de belangrijkste hieronder voor u vermeld.

Bekijk voor aanschaf altijd eerst het overzicht op de ANWB website voor het meest complete en actuele overzicht.

KOSTEN
Kosten kaart €20,00 per jaar
Opwaarderen: overschrijving €0,95 per keer
Opwaarderen: iDEAL N.v.t.
Betalen in Euro Gratis
Betalen in andere valuta dan Euro 2% koersopslag
Geld opnemen bij pinautomaat 2%

Aflevergarantie

De meeste creditcards beschikken over extra’s zoals verzekeringen en kopersbescherming, bij prepaid creditcards is dit niet altijd het geval.

De prepaid ANWB Visa card beschikt ook over een handige extra, en wel de aflevergarantie. Als u iets bestelt via internet en dit wordt onverhoopt niet geleverd dan krijgt u uw geld terug. Voorwaarde hiervoor is wel dat u uw aankoop met de ANWB Prepaid kaart heeft gedaan.

Aankoopverzekering

Ook uw aankopen zijn verzekerd als u die met de ANWB Visa card heeft betaald. Met deze aankoopverzekering zijn uw nieuwe producten automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging.

Prepaid creditcard aanvragen

Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder kan de ANWB Prepaid Creditcard aanvragen. Na aanvraag heeft u de kaart na ongeveer twee weken in huis.

Wilt u weten of de ANWB Prepaid Creditcard de juist keuze is, lees dan eerst het artikel Wat is de beste debit card met tips over punten waar u op moet letten bij uw keuze.

Wilt u de mogelijkheden vergelijken met andere kaarten, bekijk dan nu de pagina: