Creditcard zonder inkomen

Creditcard zonder inkomen

Een creditcard zonder inkomen aanvragen is in de meeste gevallen niet mogelijk. Aangezien de creditcard maatschappij de betalingen die u verricht met uw kaart in feite voorschiet, zullen ze er zeker van willen zijn dat u dit kunt terugbetalen. Daarom wordt bij de aanvraag van een nieuwe kaart uw inkomen bekeken en uw aanvraag op basis hiervan goedgekeurd of eventueel afgewezen.

Voor studenten die studiefinanciering ontvangen zijn er wel speciale studenten creditcards, hierbij geldt de stufi als vast inkomen. De bestedingsruimte op deze creditcards is doorgaans niet heel groot, maar groot genoeg om bijvoorbeeld een vakantie online te boeken.

Heeft u helemaal geen vast inkomen, of laag inkomen zoals bijvoorbeeld een uitkering, en wilt u toch een creditcard aanvragen zonder vast inkomen dan bent u aangewezen op een prepaid creditcard, oftewel een debitcard.

Creditcard zonder of met een laag inkomen

Creditcard zonder inkomen? Neem een debit card!

Een debitcard is een prima oplossing voor wie een creditcard wil aanvragen zonder inkomen. Een debitcard werkt vrijwel hetzelfde als een gewone creditcard. U kunt er online en offline mee betalen op bijna alle plaatsen waar creditcards worden geaccepteerd. Er zijn een paar uitzonderingen waarbij een debitcard meestal niet wordt geaccepteerd, zoals autohuur.

Hoe werkt een debitcard?

Betalen met een debitcard werkt hetzelfde als met een ‘normale’ creditcard. Gaat u bijvoorbeeld online shoppen, kies dan tijdens het afrekenen voor betalen met een creditcard. U vult het nummer van uw kaart, uw naam en de vervaldatum in en u kunt betalen. Vooropgesteld dat er voldoende saldo op uw kaart staat.

Dit laatste is ook meteen het grote verschil met een reguliere creditcard: bij een debit card moet u eerst zelf geld op uw kaart zetten voordat u ermee kunt betalen. U krijgt namelijk geen krediet op uw kaart, en dat is dan ook meteen de reden dat u deze creditcard zonder inkomen kunt aanvragen. Ook als u wel een vast inkomen heeft, maar bijvoorbeeld een negatieve BKR registratie, dan kunt u een debitcard aanvragen.

Creditcard aanvragen zonder vast inkomen: kies de kaart die bij u past

Er zijn in Nederland meerdere debit kaarten verkrijgbaar die u kunt aanvragen zonder vast inkomen. In gebruik verschillen ze niet veel van elkaar, de grote verschillen zitten in de gebruikskosten en de extra’s. Welke kaart voor u het meest geschikt is hangt van uw gebruik af. Lees het artikel “Wat is de beste prepaid creditcard” voor tips om u te helpen bij uw keuze.

Creditcard zonder vast inkomen kiezen

Bekijk het overzicht van de beschikbare debitcards om u te helpen bij uw keuze voor het aanvragen van een creditcard zonder inkomen: